A venit toamna, iar ploile și vremea rea nu ne ocolesc deloc. Tocmai de aceea mâncărurile calde sunt preferate de toată lumea în această perioadă. Pentru astăzi, a1.ro vă propune „supa cu frecăței”, o mâncare delicioasă cu care îți vei surprinde invitații!
Mai mult de atât, încă o veste excelentă: rețeta e simplă și va fi gata în jumătate de oră!
Ingrediente:
8 pahare apă,
500 g carne de vită,
1 ceapă,
1 morcov,
½ rădăcină de pătrunjel,
foi de dafin,
sare,
piper negru pisat,
1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
Pentru frecăţei:
1 pahar făină de grâu,
1 ou,
1-2 linguri apă,
sare.
Mod de preparare:
Carnea se pune în uncrop şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă.
Prepararea frecăţeilor: În faină se toarnă un amestec din apă, sare şi ou şi se frământă aluatul dens. Se lasă pe 25-30 minute, se frământă iar, se dă prin răzătoare şi se lasă ca să se usuce. Ca să nu se lipească, aluatul trebuie periodic presărat cu faină.
Sursă: moldovenii.md
Prăjitura "Iubi", un desert rapid şi delicios! E gata în doar câteva minute și nu necesită coacere... Așa faci cel mai tare pui la cuptor cu cartofi! Un ingredient de câțiva lei transformă total mâncarea!...