Ingrediente
- 2 bucati homar( fiecare a cate 500 g)
- 600 g vongole
- 600 g midii
- 300 g creveti proaspeti nedecorticati
- 2 cutii busuioc
- 1 kg rosii cherry
- 300 ml sos tomate
- 200 g amidon
- 1 l ulei de masline extra virgin
- 200 g usturoi
- 1 buc bagheta cu seminte
- sare
- piper fresh
- fulgi de chili
- gheata cuburi
Mod de preparare
1. Se fierb mai intai homarul si crevetii in apa sarata, cat sa fie acoperiti, se adauga si chili, apoi se scot si se curata. Se pastreaza si cativa creveti intregi pentru decor.
2. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, impreuna cu doi catei de usturoi zdrobiti si se trag la tigaie scoicile tinute in prealabil in apa rece cu gheata si midiile.
3. Se lasa cateva minute, apoi se acopera cu apa din vasul in care au fiert homarul si crevetii.
4. Se fierb 5 minute, apoi se scot si se curata, iar in locul lor se adauga rosiile si sosul de tomate.
5. Se fierbe sosul adaugand si supa de la homar si creveti si se asezoneaza cu busuioc, sare si piper.
6. Se trece apoi totul prin blender, se mai pune pe foc si se adauga amidonul pentru ingrosarea supei.
7. Se serveste cu bagheta feliata, coapta la cuptor pentru 5 minute pana devine crocanta si frecata cu usturoi.
Rapane în sos de vin cu duet de piure și carpaccio de ridichi... File de vițel cu foie gras de rață în sos de vin alb și coșuleț cu legume...