- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Când combini fructele de mare cu roșii proaspete, usturoi și busuioc, nu poate rezulta decât un preparat foarte gustos.
Ingrediente
- 2 kg roșii
- 1 căpățână usturoi
- 200 ml ulei de masline
- 200 g busuioc proaspăt
- 100 g sare de mare
- 500 ml vin alb
- 500 g creveți
- 500 g calamari U5
- 300 g tentacule de caracatiță prefiartă
- 300 g midii
- 1 baghetă franțuzească
- 1 legatură ceapă verde
- 3 ardei iuți roșii
Mod de preparare
Se prepară mai întâi o emulsie de roșii.
Se curăță roșiile, se toacă și se trec prin blender împreună cu o parte din usturoi și puțin ulei.
Se adaugă la final și frunze de busuioc.
Midiile se fierb în apă cu sare.
Restul fructelor de mare se curățăși se trag la tigaie în ulei încins.
Se adaugă și midiile scurse, apoi vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul.
Se adaugă pasta de roșii și se mai lasă pe foc 10-12 minute, timp în care se potrivește gustul cu cele necesare.
Supa din fructe de mare se servește cu baghetă franțuzească, crocantă și se decorează cu rondele de ceapă verde și de ardei iute.
Tocană țigănească de pasăre cu gălbiori, preparată la ceaun... Negresă cu cremă de ciocolată, un desert pe gustul tuturor...