Ai poftă de ceva dulce și nu știi ce să mai faci? Încearcă și tu această rețetă simplă de tartă de ciocolată.
Ingrediente
- 250 grame făină
- 125 grame unt
- 90 grame zahăr
- Un ou
- 370 ciocolată neagră (70% cacao)
- 400 ml smântână de peste 40% grăsime
- 25 grame miere
- 85 grame unt (ptr umplutură)
Mod de preparare
Cele 125 grame de unt se amestecă împreună cu făina. Oul bătut se adaugă peste zahăr, apoi încorporează totul pentru a forma o cocă. Frământă bine pentru uniformizare. Întinde pe o tavă de copt și bagă la cuptor timp de 15-20 minunte, la 180 de grade C.
Apoi faci compoziția. Ciocolata neagră se amestecă împreună cu mierea și untul. Topește la foc mic smântâna, apoi toarnă și amestecul de ciocolată. Continuă să amesteci până se face totul lichid uniform. Și toarnă peste blatul obținut. Bagă la rece ca să se întărească.
Poftă bună!