- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cristian Boca, cuțitul de aur din echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu, s- gândit că nu are cum să nu-i impresioneze cu această Rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță, gătită în ediția 28 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite, în cadrul primei confruntări individuale din acest sezon.
Gătită ca la mama acasă, tocănița a fost mai mult decât gustoasă!
Ingrediente pentru rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță:
-
Pentru tocăniță de pui cu ciuperci:
- 500 gr piept de pui
- 500 gr ciuperci
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute, roșu
- 400 ml vin alb
- 400 ml smântână de gătit
- sare și piper
- mărar verde
-
Pentru mămăliguță:
- 1 l apă
- 300 gr mălai
- sare
- unt
Mod de preparare pentru rețetă de tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță.
Preparare tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar.
Pieptul de pui se taie în cuburi, iar ciupercile se feliază subțire.
Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă pieptul de pui. Se amestecă până se rumenește pe toate părțile, apoi se adaugă ciupercile feliate și ceapa tocată mărunt, dar și cățeii de usturoi tocați rondele. Se lasă tocănița de pui cu ciuperci să fiarbă ână se evaporă sucul lăsat de ciuperci, apoi se adaugă vinul alb.
Din nou se fierbe tocănița până se evaporă alocoolul, se condimentează cu sare și piper și se adaugă smântâna.
Pentru un plus de gust picant, se adaugă și câteva rondele de ardei iute.
Înainte de stingerea focului, se adaugă mărar verde tocat mărunt.
Preparare mămăliguță.
Se fierbe apa, se adaugă o linguriță de sare, apoi mălaiul, treptat și se amestecă continuu până când acesta este bine hidratat și absoarbe toată apa. Înainte de stingerea focului, se adaugă unt pentru un plus de cremozitate.
Se servește delicioasa tocăniță de pui cu ciuperci și vin alb cu mărar și mămăliguță, caldă, decorată cu mărar proaspăt.
Rețetă de tocăniță de porc cu ardei gătită de Andrei Hîncu la Chefi la cuțite... Rețetă de tocăniță din mușchiuleț de porc cu mămăliguță și chipsuri de bacon, gătită de Cristina Raiu la Chefi la cuțite...