- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Vlăduț Manoliu, un concurent care a îmbrăcat mai întâi tunica echipei lui Chef Sorin Bontea, dar apoi a trecut la echipa lui Chef Florin Dumitrescu, deoarece aceasta a folosit una dintre amulete, i-a impresionat pe cei trei jurați cu o gustoasă rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, gătită ca la mama acasă, în prima confruntare individuală din sezonul 8, ediția 28 ”Chefi la cuțite”.
Ingrediente pentru rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac:
-
Pentru tocăniță:
- 750 gr carne de porc
- 500 gr cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei
- 400 gr roșii pasate
- sare și piper
- boia dulce și iute
- cimbrișor
- castraveți murați
- pătrunjel verde
-
Pentru piure de păstârnac:
- 750 gr păstârnac
- 1 cartof
- unt
- smântână
- sare și piper
-
Pentru mămăliguță:
- 450 gr mălai
- apă
- sare
- unt
Mod de preparare pentru rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac:
Preparare tocăniță moldovenească de porc.
Carnea de porc porționată în bucăți mici, se pune la rumenit în ulei încins și se amestecă până se rumenește uniform. Se mai adaugă din când în când și puțină apă, pentru a se pătrunde uniform.
Când carnea este aproape pătrunsă, se adaugă ceapa tocată, morcovul tocat și se amestecă. Se lasă să se coloreze ușor ceapa și se completează cu apă, apoi se adaugă cartofii curățați și tocați cuburi. Se condimentează cu sare, piper și cimbrișor. Spre final, când tocănița a scăzut, se pun roșiile și se mai lasă la fiert 10-12 minute.
Citește și: Rețetă de tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac, gătită de Lavinia Ilcău la Chefi la cuțite
Între timp se prepară piure de păstârnac.
Se curăță păstârnacul, se curăță cartoful, se toacă mărunt și se pun la fiert în apă cu sare.
Se scurg, se pasează adăugând și unt pentru cremozitate, dar și smântână.
Se fierbe și o mămăliguță clasică, iar la final se adaugă puțin unt, pentru gust și cremozitate.
Se servește delicioasa tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, pe un pat de mămăliguță, decorată cu pătrunjel verde și rondele de castraveți murați.
Rețetă de tocăniță de vită și porc în țelină, gătită de Cătălin Rizea la Chefi la cuțite... Rețetă de tocăniță de porc cu ardei gătită de Andrei Hîncu la Chefi la cuțite...