Antena Căutare

Rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, gătită de Vlăduț Manoliu la Chefi la cuțite

Când gătești în mod regional, ca la mama acasă, rețeta nu are cum să fie altfel decât extrem de gustoasă, așa cum a fost și această rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, din primul battle de la ”Chefi la cuțite” sezonul 8.

Tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac
Tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, gătită de Vlăduț Manoliu la Chefi la cuțite

Vlăduț Manoliu, un concurent care a îmbrăcat mai întâi tunica echipei lui Chef Sorin Bontea, dar apoi a trecut la echipa lui Chef Florin Dumitrescu, deoarece aceasta a folosit una dintre amulete, i-a impresionat pe cei trei jurați cu o gustoasă rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, gătită ca la mama acasă, în prima confruntare individuală din sezonul 8, ediția 28 ”Chefi la cuțite”.

Ingrediente pentru rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac:


  • Pentru tocăniță:

  • 750 gr carne de porc
  • 500 gr cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 400 gr roșii pasate
  • sare și piper
  • boia dulce și iute
  • cimbrișor
  • castraveți murați
  • pătrunjel verde
  • Pentru piure de păstârnac:

  • 750 gr păstârnac
  • 1 cartof
  • unt
  • smântână
  • sare și piper
  • Pentru mămăliguță:

  • 450 gr mălai
  • apă
  • sare
  • unt

Mod de preparare pentru rețetă de tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac:

Preparare tocăniță moldovenească de porc.

Carnea de porc porționată în bucăți mici, se pune la rumenit în ulei încins și se amestecă până se rumenește uniform. Se mai adaugă din când în când și puțină apă, pentru a se pătrunde uniform.

Când carnea este aproape pătrunsă, se adaugă ceapa tocată, morcovul tocat și se amestecă. Se lasă să se coloreze ușor ceapa și se completează cu apă, apoi se adaugă cartofii curățați și tocați cuburi. Se condimentează cu sare, piper și cimbrișor. Spre final, când tocănița a scăzut, se pun roșiile și se mai lasă la fiert 10-12 minute.

Citește și: Rețetă de tocăniță de porc ușor picantă cu piure de păstârnac, gătită de Lavinia Ilcău la Chefi la cuțite

Între timp se prepară piure de păstârnac.

Se curăță păstârnacul, se curăță cartoful, se toacă mărunt și se pun la fiert în apă cu sare.

Se scurg, se pasează adăugând și unt pentru cremozitate, dar și smântână.

Se fierbe și o mămăliguță clasică, iar la final se adaugă puțin unt, pentru gust și cremozitate.

Se servește delicioasa tocăniță moldovenească de porc cu piure de păstârnac, pe un pat de mămăliguță, decorată cu pătrunjel verde și rondele de castraveți murați.

Rețetă de tocăniță de vită și porc în țelină, gătită de Cătălin Rizea la Chefi la cuțite... Rețetă de tocăniță de porc cu ardei gătită de Andrei Hîncu la Chefi la cuțite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x