- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Pentru 3 portii:
- 2 cotlete ton rosu (400 gr)
- 200 gr mix susan (alb si negru)
- 4 linguri de ulei de masline
- ½ lamaie
- 10 gr oregano
- 20 gr piper
- 20 gr sare
- 5 morcovi
- 2 cartofi
- 20 gr unt
- 50 gr germeni de floarea soarelui
Mod de preparare
1. Se curata morcovii si cartofii. Se spala, se taie rondele si se pun la fiert in apa clocotita, cu sare. Se fierb 15-20 minute, se scurg si se paseaza impreuna cu untul. Se potriveste gustul cu sare. Se da deoparte, in sursa de caldura sa se mentina cald.
2. Tonul se portioneaza in cuburi potrivite, se condimenteaza cu sare, piper. Se tavaleste prin mix de susan, presand bine pe toate laturile. Se frige intr-o tigaie grill, cu putin ulei, se intoarce cu ajutorul unei spatule sa se rumeneasca si pe celalata parte, apoi se scoate pe un platou.
2. Se pregateste o farfurie alba, plata, se formeaza un pat de germeni de floarea soarelui, se presara putin oregano, se asaza 3-4 portii de ton si se serveste cu piure de morcovi.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: