Pe lângă faptul că este extrem de delicios, este și mult mai de efect și mai aspectuos, acest Tort de bezea, asamblat în cupe!
Ingrediente pentru rețeta Tort de bezea
- Pentru blat:
- 10 albușuri
- 100 g nucă macinată
- 100 g făină
- 200 g zahăr
- 1 praf de sare
- Pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr
- 10 gălbenușuri
- 200 g amidon
- 20 ml esență de vanilie
- 500 ml frișcă lichidă
- Pentru crema de ciocolată:
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g fulgi de ciocolată amăruie( 60% cacao)
- Pentru decor:
- 300 g zmeură
- 7 frunze de mentă
Mod de preparare pentru rețeta Tort de bezea
Pentru prepararea blatului de tort, se bat albușurile cu zahăr, apoi se adaugă nuca măcinată și făina. Se întinde compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Pentru prepararea cremei de vanilie, se amesetecă gălbenușurile cu zahărul și laptele, apoi se pun la bain marie, și se amestecă până începe să fiarbă compoziția. Se adaugă amidonul diluat în lapte rece și se fierbe crema până se îngroașă ca o budincă.
Se ridică de pe foc și se dă la rece, apoi se încorporează în ea frișca bătută și esența de vanilie.
Pentru crema de ciocolată, se pune frișca lichidă pe foc, iar înainte de a atinge punctul de fierbere, se pun fulgii de ciocolată amăruie și se amesteca până se îngroașă.
Când avem totul gata, asamblăm deliciosul tort de bezea în cupe și îl decorăm.
Poftă bună!
Rețete vechi de 100 de ani! Cum se face tortul „buturugă” sau „trunchi de copac”!... Limbă cu măsline. Un preparat îndrăgit în orice anotimp!...