Ingrediente
- Pentru tort:
- 310gr faina00
- 150gr zahar brun
- 50gr cacao
- 350gr dovecei
- o pastaie de vanilie
- 100 ml de ulei
- 1 punguta de praf de copt
- 100ml lapte
- 130ml de suc de mere
- Sare
- Pentru sosuri:
- 250 gr ciocolata amaruie
- 30gr peperoni
- Pentru sosul de ciocolata si peperoncino:
- 400ml lapte
- 100ml frisca lichida
- 20 gr amidon
- 4oua
- 50 cacao
- 100gr zahar
- 100gr unt
- Peperonicini integi cat si seminte
- 4portocale
- 250gr zahar
- Ghimbir
- 30gr amidon
- 40ml Cointreau
- Colorant galben
- Pentru plating:
- Flori comestibile COLORATE ( de preferabil mov,albastru,fucsia,alb)
- Capsuni
- Zmeura
- Zahar 300gr
Mod de preparare
Tortul de ciocolata si dovecei
1.Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate .
2.Se mixeaza doveceii impreuna cu laptele,cacao si uleiul.
3.Se amesteca ingredientele uscate cu ingredientele umede, pana se omogenizeaza.
4.Se baga la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.
Sosul de ciocolata
1.Se pune laptele si frisca pe foc impreuna cu bucati de peperoncino si se da in clocot.
2.Intr-un bol se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul,amidonul si cacao.
3.Se adauga amestecul de oua in lapte si se amesteca pe foc pana ce incepe sa se inchege.
4.Se ia de pe foc si se adauga untul.Se lasa la racit.
Reductia de portocala si ghimbir
1.Se pune pe foc sucul de portocala impreuna cu zaharul si se aduce la temperatura de fierbere.
2.Se adauga ghimbirul taiat foarte fin.
3.Se adauga Cointreau.
4.Se adauga amidon si se lasa pe foc pana ce sosul incepe sa se inchege apoi se lasa la racit.
File de șalău cu sos de capere și legume... Pui cu banane platain...