- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 125 ml ulei
- 250 g morcov răzuit
- 100 g nucă
- 350 g făină
- 1 plic praf de copt
- un vârf cuțit bicarbonat
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță scorțișoară
- Pentru glazură:
- 400 g ciocolată albă
- 200 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Dacă până acum nu ați încercat tortul de morcovi, e timpul sa nu mai stați pe gânduri și să-l preparați.
Este aromat, frumos colorat și tare gustos!
Se amestecă într-un vas făina, praful de copt și scorțișoara.
Nuca se taie grosier.
Ouăle se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și se adaugă uleiul, apoi morcovul ras, bicarbonatul stins în zeama de laămâie și la final amestecul de făină.
Se omogenizează bine compoziția și se încorporează nuca.
Se unge o formă de tort cu puțin ulei și se tapetează cu zahăr, apoi se întinde compoziția de blat în ea.
Se coace blatul la 180 de grade pentru 35 de minute, apoi se lasă la răcit.
Pentru glazură, se rupe ciocolata în bucăți și se adaugă peste smântână, apoi se fierb împreună pe baie de aburi.
Se toarnă fierbinte peste blatul de tort răcit și se trasează dungi sau diverse forme cu o racletă.
Să vă fie de folos!
Melcișori pentru bucătarii amatori... Desert rapid și delicios, pentru musafirul pofticios...