Antena Căutare

Trippa a la parmiggiana - Ciorbă de burtă garnisită cu parmesan

Una dintre cele mai îngrăgite ciorbe de către români este ciorba de burtă, iar această ciorbă de burtă garnisită cu parmezan - Trippa a la parmiggiana, este chiar interesantă!

Una dintre cele mai îngrăgite ciorbe de către români este ciorba de burtă, iar această ciorbă de burtă garnisită cu parmezan - Trippa a la parmiggiana, este chiar interesantă!


Ingrediente pentru Trippa a la parmiggiana

  • 1 kg burtă de vită prefiartă
  • 800 g pasta de roșii
  • 400 g parmesan ras
  • 3ncepe albe
  • 3 legături de pătrunjel verde
  • ½ legătură apio
  • 6 căței de usturoi
  • 6 frunze de salvie
  • 6 crenguțe de rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 300 ml vin alb, demise
  • 200 ml ulei de măsline
  • 1 lingură ardei iute uscat și mărunțit
  • sare
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare Trippa a la parmiggiana

Burta de vită, bine spălată se taie în fâșii și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline pentru câteva minute.

Se adaugă vinul alb și se lasă să fiarbă până se evaporă tot alcoolul.

Într-o altă tigaie, se călesc în ulei de măsline, ceapa tocată solzișori cu usturoiul tocat.

Se adaugă țelina, salvia, crenguțe de rozmarin, pătrunjelul verde tocat și se amestecă până când gusturile se întrepătrund.

Se adaugă aceste ingrediente, plus foile de dafin, peste burta de vită, se completează cu apă fierbinte și se mai fierb 10 minute, apoi se adaugă roșiile pasate și se potrivește gustul cu sare.

Parmezanul ras se adaugă în timpul servirii, în farfurii.

Saramură de somon cu mămăligă... Risotto cu ciuperci și spanac...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x