Dacă nu ştii ce să mai găteşti de Post, reţetă de mai jos este o variantă excelentă pentru o zi de weekend.
Ingrediente:
3 cartofi mari
2 ouă
1 plic drojdie uscată
1 ceapă albă
2-3 linguri faina
ulei de măsline extravirgin
piper
sare
o lămâie tăiată felii
Mod de preparare:
Curăţă de coajă ceapă şi cartofii şi rade-le folosind razătoarea cu zimţi mari. Adăugă amestecul într-un castron încăpător. Toarnă peste acestea ouăle bătute bine, drojdia topită în două linguri de apă caldă şi faina. Amestecă totul foarte bine şi asezonează cu sare şi piper după gust.
Într-o tigaie pune ulei de măsline la încins. Adăugă câte o lingură din aluatul obţinut şi prăjeşte gogoşile pe ambele părţi până devin aurii.
Serveşte gogoşile sărate alături de o felii de lămâie sau alături de o salată de sezon. Dacă nu ţii pot le poţi servi cu brânză rasă pe deasupra.