Foarte gustos și foarte apreciat va fi acest preparat ”Wellington cu piept de curcan”!
Ingrediente pentru Wellington cu piept de curcan
- 1 pachet de aluat foietaj
- 700 g piept de curcan
- 300 g roșii cherry
- 1 kg ciuperci champignon
- 200 g prosciutto
- 100 g rucola
- 50 g germeni de ridiche
- 5 portocale
- 180 g gem de merișoare
- 1 ou
- 400 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare Wellington cu piept de curcan
Se pornește cuptorul la 210 grade.
Se taie pe jumătate pieptul de curcan.
Într-o tigaie cu ulei de măsline încins se prăjește pieptul de curcan pe toate părțile. Se condimentează cu sare și piper, după ce se stinge focul.
Între timp, se toacă ciupercile, doar pălăriile și se prăjesc în ulei de măsline încins.
Se condimentează cu sare și piper.
După ce se prăjesc ciupercile, se scurg de ulei și se scot pe prosoape de hârtie, absorbante.
Pe o folie strech se așază fâșiile de prosciutto, peste care se pun ciupercile și pieptul de curcan.
Se rulează.
Se întinde aluatul pe care se pune ruloul obținut, se taie excesul de aluat și se rulează.
Se crestează, se unge cu gălbenuș de ou bătut cu puțină apă și se dă la cuptorul preâncălzit.
Se coace la 180-190 grade, timp de 25-30 de minute.
Între timp se pregătește sosul de merișoare.
Se storc portocalele, rezulând un suc, care se pune într-o cratiță împreună cu gemul de merișoare. Se fierb împreună până se leagă sosul.
După ce s-a copt rulada, se scoate din cuptor, se lasă 10 minute la răcit, apoi se taie și se așază pe farfurii.
Se decorează cu frunze de ruccola, roșii cherry, sos de merișoare și germeni de ridichi.
Rib Eye Steak cu usturoi dulce si cremă de blue cheese... Clătite cu carne, mozzarella și sos de brânză...