Antena Căutare

Carne cu cartofi, combinație periculoasă! Ce se întâmplă în corpul tău, după câteva ore

Combinația de carne cu cartofi, fierți, copți sau prăjiți, este una extrem de iubită de români. Totuși, puțini sunt cei care știu ce efecte are această mâncare asupra organismului!

Carne cu cartofi, combinație periculoasă! Ce se întâmplă în corpul tău, după câteva ore Galerie
Ce se întâmplă dacă mănânci carne cu cartofi

Oamenii de știință au analizat atent efectele pe care le are în organism o porție de carne cu cartofi și concluzia nu este una care să ne bucure.

Practic, această combinație de alimente este extrem de nocivă, fiindcă amidonul din cartofi se poate descompune, cu ajutorul unei enzime, doar în mediu bazic. Atunci când consumăm două alimente din categorii diferite (carne-cartofi), organismul face un efort ieșit din comun, iar digestia este îngreunată semnificativ.

Corpul începe și secretă mai multe sucuri gastrice pentru a se putea realiza procesul de digerare.

Carne cu cartofi, combinație periculoasă! Ce se întâmplă în corpul tău, după câteva ore

Ce se întâmplă dacă mănânci carne cu cartofi

Combinația de carne cu cartofi este extrem de nociva pentru organism

Procesul digestiv va dura mai mult decât de obicei, iar efectele se vor vedea în depunerea de grăsime în jurul taliei, chiar dacă numărul de calorii a fost unul redus.

Dacă ai mâncat carne cu cartofi, atunci cel mai probabil te vei simți greoi, obosit, lipsit de energie și cu disconfort gastric.

Pentru a preveni aceste neplăceri, experții recomandă să nu amestecăm alimentele din două categorii diferite. Proteinele se descompun în mediu acid, iar amidonul în mediu bazic, motiv pentru care carnea sau lactele nu trebuie consumate în același timp cu anumite legume, paste făinoase, cereale sau pâine.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x