Sezonul 11 al emisiunii Chefi la cuțite a adus nu doat battle-uri interesante și cu teme de gătit surprinzătoare, ci și provocări savuroase la probele de duel. La una dintre confruntările individuale, concurenții au primit sarcina de-a găti o rețetă pe bază de pește. Unii au folosit vin în rețete, ca să dea un plus de savoare.
Ce vinuri au folosit concurenții de la emisiunea Chefi la cuțite sezonul 11 pentru un pairing reușit
În sezonul 11, concurenții intrați la unul dintre dueluri au primit sarcina de-a găti un preparat pe bază de pește.
Pentru unii s-a dovedit a fi o misiune ușoară, în timp ce pentru alții proba individuală s-a transformat într-o adevărată provocare de zile mari.
Printre cei care s-au descurcat extrem de bine a fost George Popescu din echipa neagră a lui Cătălin Scărlătescu. Acesta a ales să facă file de cod marinat în ghimbir cu miso, vânătă caramelizată și orez cu ciuperci shiitake. Matthew din echipa roșie a pregătit un file de șalău cu orez basmati, în timp ce Ștefan Nistor a pregătit biban de mare cu piure de păstârnac.
Unii dintre dueliști au ales să folosească vinul în preparatele lor, pentru a da un plus de savoare. În sezonul 11 al emisiunii Chefi la cuțite, atât chefii cât și concurenții au găsit un ajutor de nădejde în vinurile de la Crama Ceptura.
Soiurile deosebite și variate se potrivesc oricărui tip de preparat și pot îmbogăți orice rețetă cu arome delicioase.
Tocmai de aceea, vinurile de la Crama Ceptura nu au lipsit din bucătăria Chefi la cuțite sezonul 11.
Tot ce trebuie să știi despre Chefi la cuțite, sezonul 11, de la Antena 1
Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu vor avea la fiecare joc de amuletă un adversar care va munci din greu la cel de-al patrulea banc de lucru pentru a le încurca planurile.
Astfel, în noul sezon Chefi la cuțite, ce va putea fi urmărit pe Antena 1 și AntenaPLAY, luptele pentru amuletă se vor da în 4. La fiecare confruntare, Chefii vor avea câte un nou oponent. Degustarea o va face un invitat celebru, care va decide câștigătorul fără să știe cui aparține farfuria aleasă. Toate amuletele care vor fi câștigate, de-a lungul audițiilor, de către ceilalți competitori, vor fi depozitate într-un seif, acestea reprezentând premiul care va putea reveni unuia dintre cei trei Chefi în urma bătăliei finale.
Competiția este condimentată și de momentul jurizării preparatelor pentru amuletă: degustarea o va face un invitat celebru, care va decide câștigătorul fără să știe cui aparține farfuria aleasă. Fiecare înfruntare culinară va fi jurizată de o altă vedetă, cei trei Chefi confruntându-se cu riscul ca amuleta să fie acordată celui de-al patrulea adversar.
Noua dinamică din ringul culinar aduce astfel încă o miză cu greutate în show-ul Chefi la cuțite: toate amuletele care sunt câștigate, de-a lungul audițiilor, de către ceilalți competitori, pot reveni unuia dintre cei trei Chefi, în urma bătăliei finale.
Urmărește sezonul 11 Chefi la cuțite pe Antena 1 sau AntenaPlay.
Ce „secret” folosesc Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu pentru a putea să deguste farfurie după farfurie... Ce vin se servește la un preparat pe bază de pește. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au oferit răs...