Chef Floin Dumitrescu este un om jovial, săritor şi "de gaşcă". De aceea, a dezvăluit pentru fanii emisiunii "Chefi la cheie" când a început pasiunea lui pentru bucătărie şi cât de fericit este alături de soţia şi copilul lui.
ANTREUL
1. Să ne prefacem că nu ne ştim aproape deloc. Aşadar, cine eşti şi ce ai făcut în ultimii 20 de ani?
Florin Dumitrescu: Am muncit foarte mult de la 14 ani, când mi-am ales meseria de bucătar. Mi-am dorit să mă bucur de ea la cel mai înalt nivel, să îmi fac o carieră în domeniu, aşa că am pornit de jos şi nu am sărit nici o etapa. Am muncit fără oprire ani de zile, am pierdut zile de naştere, sărbători, vacanţe, am plecat din ţara pentru a învăţa şi a mă perfecţiona, am avut ocazia să gătesc pentru persoane publice, pentru vedete internaţionale de top, am intrat în televiziune şi am reuşit, împreună cu o echipă minunată, să dăm un nou sens acestei meserii, m-am însurat, am făcut un copil… Ce mai, sunt un bărbat realizat. Am şi leasing, şi rate la banca J
2. Care sunt calităţile pe care prietenii le apreciază la tine?
Florin Dumitrescu: Prietenii mei apreciază că sunt discret, că nu îi deranjez atât de mult, cu orice fleac, că sunt jovial, că întreţin atmosfera atunci când ne întâlnim, că sunt săritor şi dacă au nevoie de mine în miez de noapte nu îi las la greu, că sunt de gaşcă.
3. Ce pasiuni ai?
Florin Dumitrescu: Călătoriile, muzica.
4. Care sunt cele mai îndrăzneţe planuri pe care le ai?
Florin Dumitrescu: Să mai fac un copil şi să-mi deschid un restaurant.
5. Când şi cum ţi-ai descoperit talentul în bucătărie?
Florin Dumitrescu: Eram un puşti şi mă uitam la o emisiune culinară. Ţin minte că m-a fascinat din prima secundă imaginea acelui chef impecabil, ca să nu mai zic că eram uluit de ceea ce făcuse în farfurie. Cred că acela a fost momentul în care m-am decis să intru în bucătărie şi aşa mi-am descoperit pasiunea asta, care e de acum un stil de viaţă. Nu aş putea face altceva.
FELUL PRINCIPAL
1. Care e felul de mâncare care îţi aduce aminte de copilărie?
Florin Dumitrescu: Pipote cu ceapă şi sos de roşii. Supă de legume făcută de mama.
2. Ce ai mânca în fiecare zi şi tot nu te-ai sătura?
Florin Dumitrescu: Omleta făcută de Cristina.
3. Unde ai mâncat cel mai tare preparat ever?
Florin Dumitrescu: Hmmm, să ştii că tot descopăr şi ajung să-mi dau seama că nu mă mai poate surprinde nimic.
4. Care e reţeta cu care dai pe spate pe oricine, oricând?
Florin Dumitrescu: Preparate din bucătăria mediteraneană. Paste, absolut orice fel de paste proaspete. şi foie gras şi multe altele…
5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodată?
Florin Dumitrescu: Să nu gătesc niciodată fără să-mi fie foame şi să gătesc ca şi cum aş găti pentru mine.
6. Care e cea mai mare boacănă pe care ai făcut-o în bucătărie?
Florin Dumitrescu: La 15 ani am scăpat pe jos o tavă cu avocado umplut, pregătit pentru un service care era în desfaşurare. Pentru ultimii 60 de clienţi a trebuit să refacem pe loc alte porţii.
7. Ce nu ai mânca nici dacă ţi s-ar oferi la schimb un sac de bani?
Florin Dumitrescu: Insecte.
DESERTUL
1. Ce ti se pare sexy?
Florin Dumitrescu: Soţia mea care îmi găteşte.
2. La ce visezi?
Florin Dumitrescu: La soţia mea care găteşte pentru mine.
3. Ce urăşti cel mai mult?
Florin Dumitrescu: Aroganţa oamenilor parveniţi.
4. Cum te relaxezi?
Florin Dumitrescu: Fără telefon, la masă cu familia.
5. Genul de muzică preferată?
Florin Dumitrescu: Rock şi jazz.