Antena Căutare

Cum să alegeți cele mai potrivite vinuri, în funcție de preparatele servite. Iată câteva reguli de bază

Un vin potrivit, la masa potrivită, cu oamenii potriviți. Ca să nu dați greș cu acest lucru, este indicat să țineți cont de câteva reguli simple. Iată cum să alegeți fără greșeală cele mai potrivite vinuri, în funcție de preparatele servite. Sunt lecții "predate" adesea la Chefi la Cuțite.

Cum să alegeți cele mai potrivite vinuri, în funcție de preparatele servite. Iată câteva reguli de bază Galerie
Cum să alegeți cele mai potrivite vinuri, în funcție de preparatele servite. Iată câteva reguli de bază

Întâi de toate, sunt două lucruri importante de știut când vine vorba de asocierea vinului cu mâncarea pe care o servim: vinul pe care îl alegeți poate completa sau poate intensifica gustul preparatului.

Cum potrivim vinul cu preparatele servite. Câteva reguli de bază

Ca să nu dați greș cu acest lucru, este indicat să țineți cont de câteva reguli simple, de bază.

Corpolența vinului și a mâncării

În primul rând, preparatul servit și vinul trebuie să fie pe aceeași lungime de undă când vine vorba de corpolență (textură, vâscozitate și consistență).

De exemplu, vinurile cu o corpolență scăzută sunt subțiri, albe - de obicei, cu un volum mai scăzut de alcool, iar ele merg de minune cu mâncărurile ușoare, scăzute în grăsimi, cum ar fi peștele slab, puiul, preparatele vegetariene, salatele sau aperitivele.

Pe de altă parte, vinurile cu o corpolență medie se asociază foarte bine cu felurile principale care conțin carne slabă, sau creveți, de exemplu, dar și paste, pizza, preparate cu sosuri puțin mai grele sau cu un soi de pește mai gras.

Ultimele sunt vinurile cu o corpolență mare. Ele sunt, de obicei, vinuri roșii, tari, și se asociază automat cu mâncărurile mai grele, care conțin carne roșie sau sosuri mai grele.

Aroma vinului și a preparatului trebuie să fie similare

Un alt principiu de bază ar fi ca aroma vinului să fie similară cu cea a mâncării servite. De exemplu, un pește care are un sos de lămâie va funcționa foarte bine lângă un vin cu aromă de citrice. Totodată, unui preparat aromat, încărcat de ingrediente care ne dau simțurile peste cap, îi va sta bine lângă un vin asemănător, parfumat intens.

Un alt sfat important, atunci când gătiți și folosiți un anume tip de vin în preparat, este să îl serviți pe același la masă, ulterior.

Domeniile Davidescu au reprezentat partenerul de soi nobil, în emisiunea "Chefi la cuțite", din sezonul 9.

Țineți cont și de aciditate

Este important să mai luați în calcul un aspect când vine vorba de potrivirea vinului cu preparatul servit. O combinație de succes poate fi să asociați un vin cu o aciditate ridicată cu mâncărurile bogate în grăsimi. Pe de altă parte, dacă veți mânca o salată peste care ați pus oțet, de exemplu, un vin cu o aciditate ridicată își va pierde aroma în fața acidității mâncării, așa că cel mai bun sfat este să nu le combinați în acest caz.

Gusturile opuse sunt complementare

O altă regulă cu care nu veți da greș dacă veți ține cont de ea este că gusturile opuse sunt complementare. De exemplu, un vin dulce s-ar putea potrivi foarte bine și cu un preparat puțin sărat sau acru. Un Sauvignon Blanc poate echilibra, de exemplu, gustul unor măsline și a brânzei feta dacă se vor întâlni vreodată în această combinație.

Vinurile dulci sau demidulci, potrivite pentru deserturi

Există, însă, o altă regulă importantă când vine vorba de preparatele dulci. Vinul servit lângă acestea trebuie să fie la fel de dulce sau chiar mai dulce. Când vine vorba de deserturi, trebuie să știți că ele merg de minune cu vinurile dulci sau demidulci, albe, rose sau cu vinurile spumante. Busuioaca de Bohotin sau Muscat Ottonel sunt câteva exemple de soiuri dintre cele mai potrivite. Un vin roșu, dulce, în schimb, ar putea face pereche cu acele preparatele dulci, care au în componența lor ciocolată sau cafea.

Domeniile Davidescu oferă astfel de vinuri potrivite pentru fiecare preparat pe care doriți să îl serviți.

Roxana Blenche, vestea momentului. Unde găsești rețete făcute de concurenta de la „Chefi la cuțite”... Ciprian Antone de la „Chefi la cuțite” și-a făcut o schimbare radicală de look! Cum arată acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x