Lupta culinară a amuletelor de săptămâna aceasta a fost o provocare pentru cei trei jurați ”Chefi la cuțite”, ce s-au întrecut, asemenea concurenților, într-o probă inspirată din Bootcamp.
Astfel, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au pregătit fiecare câte o rețetă semnătură cu ajutorul delicateselelor surprinzătoare puse la dispoziție de gama Lidl, dar au păstrat ca vedetă în farfurie ingredientul impus: oul.
Cele mai proaspete ingrediente asigurate de Lidl au fost folosite pentru a realiza farfurii cu totul și cu totul speciale, fie că a fost vorba de main-course sau de desert.
Dacă chef Dumitrescu a folosit lactate de cea mai bună calitate de la Pilos pentru a pregăti o rețetă dulce a copilăriei, lapte de pasăre, colegii săi au ales să pună în farfurie un ou poșat, pe care să îl scoată în evidență prin combinația de gusturi.
Chef Bontea a ales să pună lângă ingredientul vedetă al serii de marți cartofi pai și rață cu trufe, în timp ce Chef Scărlătescu a mers pe o variantă și mai sofisticată. Rețeta sa de ou poșat cu spanac și homar, completată de un sos olandez, a fost cea care i-a asigurat cea de-a zecea amuletă pusă la bătaie în concurs, căci juratul invitat al serii, chef Cătălin Petrescu, a considerat că acest main-course rafinat merită să câștige în proba de marți seară.