- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Florin Dumitrescu a oferit rețeta personală de plăcintă cu mere. Juratul de la Chefi la cuțite a dezvăluit că adaugă și un ingredient secret, la care nu te-ai fi gândit și care face ca desertul să aibă un gust deosebit. Iată despre ce este vorba!
Rețeta de plăcintă cu mere a lui chef Florin Dumitrescu
Plăcinta cu mere este, poate, cel mai des întâlnit desert de la noi din țară. Îl găsești la orice patiserie, iar gospodinele apelează cu încredere la el datorită gustului delicios, fiind și un preparat extrem de sățios. În plus, plăcinta cu mere este și simplu de făcut.
În general, gospodinele folosesc mere date prin răzătoare, pe care apoi le călesc. În schimb, chef Florin Dumitrescu preferă să taie merele în cuburi mai mari pentru a se asigura că gustul plăcintei este mult mai intens.
Citește și: Ce conține un măr. Ține sau nu doctorul la distanță?
După ce a tăiat merele sub această formă, juratul de la Chefi la cuțite le adaugă în tigaia încinsă cu unt, alături de două linguri de zahăr și scorțișoară. Trucul secret se întâmplă aici, căci, pentru flambare, chef Florin Dumitrescu apelează la coniac.
„Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem și desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja încins la 180 de grade. Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor.”, a explicat juratul de la Chefi la Cuțite, citat de Fanatik.
Modul inedit în care chef Florin Dumitrescu mănâncă plăcinta cu mere
După ce s-a lăsat la copt timp de 45 de minute și, ulterior, la răcit, plăcinta cu mere se poate felia. Chef Florin Dumitrescu recomandă ca peste fiecare porție să se adauge un iaurt de 10% grăsime:
„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună.”, a încheiat bucătarul, potrivit sursei citate mai sus.