Antena Căutare

Rețeta de plăcintă cu mere a lui chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru prepararea compoziției

Rețeta de plăcintă cu mere ne aduce aminte de copilărie, când mâncam un preparat simplu, dar extrem de gustos. Iată cum pregătește chef Florin Dumitrescu desertul bunicii!

Rețeta de plăcintă cu mere a lui chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru prepararea compoziției Galerie
Rețeta de plăcintă cu mere a lui chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret pe care îl folosește pentru prepararea compoziției | Antena 1

Chef Florin Dumitrescu a oferit rețeta personală de plăcintă cu mere. Juratul de la Chefi la cuțite a dezvăluit că adaugă și un ingredient secret, la care nu te-ai fi gândit și care face ca desertul să aibă un gust deosebit. Iată despre ce este vorba!

Citește și: Chef Florin Dumitrescu, apel important pentru urmăritorii săi. Prin ce situație îngrijorătoare trece: „Nu v-aș cere vreodată bani”

Rețeta de plăcintă cu mere a lui chef Florin Dumitrescu

Plăcinta cu mere este, poate, cel mai des întâlnit desert de la noi din țară. Îl găsești la orice patiserie, iar gospodinele apelează cu încredere la el datorită gustului delicios, fiind și un preparat extrem de sățios. În plus, plăcinta cu mere este și simplu de făcut.

În general, gospodinele folosesc mere date prin răzătoare, pe care apoi le călesc. În schimb, chef Florin Dumitrescu preferă să taie merele în cuburi mai mari pentru a se asigura că gustul plăcintei este mult mai intens.

Citește și: Ce conține un măr. Ține sau nu doctorul la distanță?

După ce a tăiat merele sub această formă, juratul de la Chefi la cuțite le adaugă în tigaia încinsă cu unt, alături de două linguri de zahăr și scorțișoară. Trucul secret se întâmplă aici, căci, pentru flambare, chef Florin Dumitrescu apelează la coniac.

„Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem și desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja încins la 180 de grade. Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor.”, a explicat juratul de la Chefi la Cuțite, citat de Fanatik.

Modul inedit în care chef Florin Dumitrescu mănâncă plăcinta cu mere

După ce s-a lăsat la copt timp de 45 de minute și, ulterior, la răcit, plăcinta cu mere se poate felia. Chef Florin Dumitrescu recomandă ca peste fiecare porție să se adauge un iaurt de 10% grăsime:

„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună.”, a încheiat bucătarul, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Rețeta simplă de lapte de pasăre a lui Florin Dumitrescu. De ce a ales celebrul bucătar să îmbunătățească desertul copilăriei

Ionuț Bontea, concurentul care-l ia prin surprindere pe Chef Bontea, sâmbăta aceasta la Chefi la Cuțite: ”Suntem veri, n... Virgil Stănescu și Ioan Andone gătesc în acest weekend pentru jurați, în primele două ediții ale sezonului 12 Chefi la c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x