Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele își pun la încercare imaginația atunci când vine vorba de pregătit masa pentru Sărbătorile Pascale. Iar pe lângă friptura de miel, drob, cozonac, pască și ouă roșii, o prăjitură clasică, dar extrem de delicioasă, n-are cum nu fie apreciată de familie și de cei dragi.
Ingredinte 3 foi:
• 3 ouă
• 7 linguri lapte
• 7 linguri zahăr
• 7 linguri ulei
• o linguriţă amoniac stins
• făină cât cuprinde
• coaja de la o lămâie
• 1 linguriţă zahăr vanilat
Ingrediente cremă:
• un litru lapte
• 8 linguri făină
• 7 linguri zahăr
• 2 plicuri zahăr vanilat
• un pachet unt
• zeama de la două lămâi
• coaja de la o lămâie
Mod de preparare:
1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.
2.Împărţim coca în 3 părti egale.
3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.
4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul. Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
4. Umplem foile cu crema şi lăsăm prăjitura câteva ore la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun
Din categoria rețetelor celebre, de colecție - Tort Raffaello!... Reţetă simplă şi delicioasă: Cum să faci amandina perfectă, acasă, în doar câteva minute! Iată toţi paşii...