Antena Căutare

Helios este primul câine din țară antrenat să găsească victimele avalanșelor

Duminică, de la 20:30, în cea de-a doua ediție a show-ului „Ham talent”, telespectatorii Antenei 1 îl vor cunoaște pe Helios, primul câine din România antrenat să găsească victimele avalanșelor.

În aprilie 2013, echipa Salvamont Argeș l-a primit pe Helios, un pui de Border Collie, iar Ion Sănduloiu a început antrenamentul cu el pentru obținerea brevetului național de conductor câine de avalanșă, eliberat în Franța. El și Helios au trecut cu bine de trei evaluări eliminatorii, cu standarde foarte înalte.

Cu toate că 38 de echipe om-câine au început pregătirile, doar 20 au fost admise în stagiul final de brevetare de la Deux Alpes, care a durat trei săptămâni.

În cadrul acestuia, alte două echipe au fost eliminate, așa că, la final, doar 18 echipe au absolvit. Testele sunt atât de dificile, iar condițiile de obținere a brevetului, atât de riguroase, încât, cu toate că Franța pregătește câini de avalanșă din 1970, încă nu a fost acordat brevetul cu numărul 1000. Ion Sănduloiu și Helios reprezintă prima echipă din afara Franței care a reușit să obțină brevetul de echipă operativă pentru avalanșă.

Dincolo de această realizare, acest prim pas a reprezentat și începutul unei școli naționale unde sunt pregătiți câini care să intervină în caz de avalanșă.

Dihori dresați, un amstaff din cale-afară de sensibil, găini valoroase și o agamă cu barbă sunt vedete în cea de-a doua ... Animalele de la Ham Talent au devenit vedete pe Internet!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
x