Antena Căutare

Hello Chef sezon 5, 23 aprilie 2023. Rețeta de Kulolo cu cartofi pregătită de Roxana Blenche, împreună cu Andra și Răzvan Gogan

În episodul 11 al sezonului 5 Hello Chef, difuzat pe Antena 1 pe 23 aprilie 2023, Roxana Blenche, Andra și Răzvan Gogan au gătit desertul Kulolo. Iată rețeta pas cu pas.

colaj de imagini cu reteta de kulolo de la hello chef Galerie
În episodul 11 al sezonului 5 Hello Chef, difuzat pe Antena 1 pe 23 aprilie 2023, Roxana Blenche, Andra și Răzvan Gogan au gătit desertul Kulolo. Iată rețeta pas cu pas. | Antena 1

În mod tradițional, desertul Kulolo se gătește cu taro, însă chef Roxana Blenche a improvizat o rețetă cu cartofi, pentru că ingredientul principal nu se găsește la noi.

Citește și: Hello Chef sezon 5, episod 10 din 16 aprilie 2023. Roxana Blenche și Maria Constantin au preparat Chocotorta și Chimichurri steak

Rețeta de Kulolo pregătită de Roxana Blenche, împreună cu Andra și Răzvan Gogan

”Vom improviza foarte mult. Acest desert se gătește la abur. Având foarte mult amidon, în compoziție se pune lapte de cocos, iar împreună, când se pun la abur, se caramelizează. Iar la final să vă imaginați că arată ca bomboanele de caramel.

E super interesant, ceea ce nu o să se întâmple niciodată cu cartoful românesc. O să facem o improvizație, o să mergem pe bază de zahăr, să avem dulceața din el, o să avem cartoful ras și le amestecăm cu oul. Noi le punem la cuptor.”, a zis Roxana Blenche.

Citește și: Cartofi cu șuncă la cuptor, gratinați cu cașcaval

Ingrediente Kulolo:

  • 200 grame de zahăr brun
  • lapte de cocos
  • cartofi albi
  • 6 ouă
  • 100 grame de căpșuni
  • mentă proaspătă.

Citește și: Hello Chef sezon 5, episodul 9 din 29 aprilie 2023. Roxana Blenche și TJ Miles au preparat o rețetă de ceviche

Cum se prepară Kulolo:

Pentru început, cartofii trebuie curățați și apoi dați pe răzătoare, pe partea mică. După aceea, cartoful trebuie stors, se pun gălbenușurile peste, zahărul brun, laptele de cocos. Se amestecă foarte bine și, după ce se trece în tava pentru cuptor, se mai adaugă puțin lapte.

”Ți-am zis că-l romanizăm”, a spus Roxana Blenche, care a ținut să puncteze că va fi un fel de cremă de zahăr ars cu cartof, o cremă de zahăr hawaiană.

Citește și: De ce nu este recomandat să consumi cartofi încolțiți

Cuptorul se preîncălzește la 160 de grame și se menține la 200 până când Kulolo este gata. Apoi, desertul este ornat cu fulgi de cocos și căpșuni. Poftă bună!

Mai multe rețete gustoase găsiți pe hellotaste.ro.

Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1

În fiecare duminică, de la 14:00, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.

Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un specialist pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1 și AntenaPLAY.

Citește și: Hello Chef sezon 5, episodul 8 din 2 aprilie 2023. Roxana Blenche, Rona Hartner și Johny Romano au preparat tartă cu nuci pecan

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x