Ediția 12 din Hello Chef, sezonul 9, a adus în atenția telespectatorilor noi rețete savuroase, iar de data aceasta cel care a lansat noi provocări pentru pentru chef Roxana Blenche și pentru chef Samuel Le Torriellec a fost chiar Nikos Drăgulina.
El și-a dorit să mănânce ciulama de pui și burger de bită suculent, însă pentru un meniu complet, chefii s-au gândit să le mai pregătească încă două preparate delicioase: crochete de cartofi umplute cu brânză și lapte de pasăre.
Hello Chef sezon 9, 10 mai 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru ciulama de pui. Ce verdict a dat Nikos Drăgulina
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească ciulama de pui, în timp ce el a ales burger triplu smash.
După ce au apărut și plicurile cu provocările Kaufland, Roxana Blenche a decis să completeze meniul de astăzi cu crochete de cartofi umplute cu brânz , iar chef Samuel s-a gândit la un desert delicios: lapte de pasăre.
Iată cum a preparat Roxana Blenche ciulama de pui
Ingrediente ciulama de pui
- pui întreg 1 buc
- rădăcină de pătrunjel 1 buc
- păstârnac 2 buc
- morcovi 2 buc
- foi de dafin 1 buc
- boabe piper
- ceapă 1 buc
- unt 400 g
- lapte 1 l
- smântână 1 kg
- făină 200 g
- usturoi 1 căciulie
- ulei floarea soarelui 100 ml
- pătrunjel 1 legătură
- făină de mălai 1 kg
- sare
- piper
Mod de preparare ciulama de pui
Primul pas este de a tranșa puiul în bucăți mari și de a se condimenta după gust. Se pune uleiul la încins, se prăjește puțin puiul, iar apoi se adaugă legumele tăiate și apa în oală și se lasă pe foc până când se fierbe foarte bine carnea. Se amestecă din când în când și se mai condimentează cu piper în funcție de preferință.
Într-un bol se amestecă foarte bine o lingură și jumătate de făină cu puțină zeamă de la pui și puțin lapte, iar în altul 2 căței de usturoi cu smântână fermentată. Compozițiile se îmbină ușor prin amestecare și se adaugă în oala cu pui.
Se mai condimentează totul în funcție de gust și se amestecă din când în când cu o lingură de lemn.
După ce totul s-a fiert, ciulamaua de pui este gata de savurat.
Poftă bună!
Nikos Drăgulina a fost cucerit de absolut toate gusturile, însă cele două preparate câștigătoare au fost burger triplu smash și lapte de pasăre, motiv pentru care scorul sezonului 9 este 9 - 10 pentru Roxana Blenche.
Iată și momentul verdictului!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 9 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, pe Antena 1
Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să împletească armonios mâncarea tradiţională cu bucătăria internaţională, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori. În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel vor fi provocaţi de fiecare vedetă care le va fi alături în platoul Hello Chef să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, ambele cu impact cu emotional pentru invitaţi, şi totodată, reinterpretate în stil fine dining de către cei doi chefi.
„Noul sezon Hello Chef e super fain, efervescent, vine şi cu noua mea schimbare de look. Părerea mea este că e cel mai fain sezon, ne-am închegat extraordinar, ca şi echipă, eu şi Sam, reţetele sunt super faine, atât tradiţionale, care sunt, de fapt, amintirile din copilărie ale invitaţilor, cât şi din străinătate, ce le-a plăcut foarte mult lor din zonele în care au călătorit. Ca de fiecare dată, şi în acest sezon am avut invitaţi deosebiţi, pe care abia aşteptăm să îi aducem în casele dumneavoastră, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30!”, dezvăluie chef Roxana Blenche.
La rândul lui, chef Samuel le Torriellec spune: „Pentru mine, noul sezon va fi wow! Eu şi Roxana avem o conexiune foarte specială, ne completăm foarte bine. Facem atât reţete uşor de încercat acasă, cât şi unele mai dificile, dar foarte bune ca sursă de inspiraţie. Ne-am distrat de minune la filmări, facem o echipă grozavă şi sperăm să aducem această bunădispoziţie şi în casele celor care ne urmăresc!”.
Şi în acest sezon, cei doi chefi vor împărtăşi experienţele lor gastronomice, dar şi personale, vor dezvălui momente importante din carierele lor şi vor explica semnificaţia culturală şi povestea din spatele fiecărui preparat. Tehnicile de gătit şi sfaturile esenţiale în bucătărie nu vor lipsi nici de această dată din sezonul care îi va avea ca invitaţi pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Olaru, Marian Godină, Vlad Craioveanu, Giulia şi Vlad Huidu, Anca şi DOC, Bella Santiago şi Nicu Grigore şi mulţi alţii.