Ediția 9 din Hello Chef, sezonul 9, a adus în atenția telespectatorilor noi rețete savuroase, iar de data aceasta cel care a lansat noi provocări pentru pentru chef Roxana Blenche și pentru chef Samuel Le Torriellec a fost chiar Nicolai Tand, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.
El și-a dorit să mănânce friptură de vită cu sos de piper și cornulețe umplute cu magiun, însă pentru un meniu complet, chefii s-au gândit să le mai pregătească încă două preparate delicioase: lasagna de spanac și tartar de vită.
Hello Chef sezon 9, 19 aprilie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru cornulețe cu magiun. Ce verdict a dat Nicolai Tand
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească cornulețele cu magiun, în timp ce el a ales antricotul black angus cu cartofi prăjiți.
Iată cum a preparat Roxana Blenche cornulețele cu magiun!
Ingrediente cornulețe cu magiun
- gălbenușuri de ou 3 buc
- untură de porc 250 de grame
- zahăr 200 de grame
- zahăr vanilat 2 pliculețe
- praf de copt 1 plic
- smântână grasă cu un procent de minim 30% grăsime
- zahăr pudră 100 de grame
- făină 1 kilogram
- magiun de prune
Mod de preparare cornulețe cu magiun
Primul pas este de a se pregăti o cană de untură de porc și de a separa gălbenușurile într-un bol. Se amestecă împreună și se adaugă o jumătate de cană de smântână (cu o grăsime de minim 30% obligatoriu). Se amestecă din nou și se toarnă două plicuri de zahăr vanilat (40 de grame), o jumătate de cană de zahăr, un pliculeț de praf de cop și 3 căni de făină și se frământă cu mâna totul.
Se încălzește în prealabil cuptorul la 170 de grade și sus și jos și se pregătește o tavă mare cu o hârtie de copt. Apoi se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor în foaie destul de subțire și se presară cu făină.
Se ia un caston și se taie forme rotunzi după acesta cu ajutorul unui cuțit. Fiecare cerc se împarte în patru felii egale, exact ca o pizza tăiată în sferturi exact ca în imaginea de mai jos.

Pe fiecare „felie” se adaugă magiun de prun și se rulează pentru a se obține forma de cornuleț. Toate cornulețele obținute se pun în tavă și se lasă la cuptor până când se rumenesc.
Când sunt gata, acestea se lasă la răcit complet și apoi se presară cu zahăr pudră, pentru că dacă sunt fierbinți, nu vor fi la fel de delicioase.
Poftă bună!
Nicolai Tand a fost captivat de absolut toate gusturile, însă cele două preparate câștigătoare au fost lasagna de spanac și cornulețele cu magiun, motiv pentru care scorul sezonului 9 este 7-8 pentru Roxana Blenche.
Iată și momentul verdictului!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 9 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, pe Antena 1
Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să împletească armonios mâncarea tradiţională cu bucătăria internaţională, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori. În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel vor fi provocaţi de fiecare vedetă care le va fi alături în platoul Hello Chef să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, ambele cu impact cu emotional pentru invitaţi, şi totodată, reinterpretate în stil fine dining de către cei doi chefi.
„Noul sezon Hello Chef e super fain, efervescent, vine şi cu noua mea schimbare de look. Părerea mea este că e cel mai fain sezon, ne-am închegat extraordinar, ca şi echipă, eu şi Sam, reţetele sunt super faine, atât tradiţionale, care sunt, de fapt, amintirile din copilărie ale invitaţilor, cât şi din străinătate, ce le-a plăcut foarte mult lor din zonele în care au călătorit. Ca de fiecare dată, şi în acest sezon am avut invitaţi deosebiţi, pe care abia aşteptăm să îi aducem în casele dumneavoastră, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30!”, dezvăluie chef Roxana Blenche.
La rândul lui, chef Samuel le Torriellec spune: „Pentru mine, noul sezon va fi wow! Eu şi Roxana avem o conexiune foarte specială, ne completăm foarte bine. Facem atât reţete uşor de încercat acasă, cât şi unele mai dificile, dar foarte bune ca sursă de inspiraţie. Ne-am distrat de minune la filmări, facem o echipă grozavă şi sperăm să aducem această bunădispoziţie şi în casele celor care ne urmăresc!”.
Şi în acest sezon, cei doi chefi vor împărtăşi experienţele lor gastronomice, dar şi personale, vor dezvălui momente importante din carierele lor şi vor explica semnificaţia culturală şi povestea din spatele fiecărui preparat. Tehnicile de gătit şi sfaturile esenţiale în bucătărie nu vor lipsi nici de această dată din sezonul care îi va avea ca invitaţi pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Olaru, Marian Godină, Vlad Craioveanu, Giulia şi Vlad Huidu, Anca şi DOC, Bella Santiago şi Nicu Grigore şi mulţi alţii.