Ingrediente
- 400 de grame de fursecuri cu ghimbir
- o jumătate de ceașcă de nuci tocate
- o jumătate de ceașcă de zahăr de cofetărie
- 8 linguri de unt nesărat, topit
- 500 de grame de cremă de brânză
- o cană de zahăr
- ¾ ceașcă cu dovleac
- 3 linguri de rom
- o linguriță și jumătate scorțișoară
- o linguriță extract de vanilie
- o jumătate de linguriță sare kosher
- un sfert de linguriță de cuișoare
- un sfert de linguriță de ghimbir
- un sfert de linguriță de nucșoară
- 2 ouă
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 350 °. Măcinați fursecurile cu ghimbir împreună cu nucile și zahărul de cofetărie. Adăugați untul și omogenizați.
Transferați conținutul într-o tigaie, pe o foaie de copt, plasând bucățile fărâmițate în partea de jos și la jumătatea părții laterale a tigăii.
După ce curățați blenderul, adăugați crema de brânză, zahărul, dovleacul, rom, scorțișoară, vanilie, sare, cuișoare, ghimbir și ouă. Amestecați, oprindu-vă pentru a curăța cu o spatulă marginile castronului cu o spatulă de cauciuc, cel puțin o dată, până se omogenizează.
Se toarnă în crusta de fursecuri măcinate; se coace până se rumenește aproximativ o oră și jumătate. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Poftă bună!
Delicii la cană! Cel mai simplu și rapid desert pe care îl poți prepara la cuptorul cu microunde în DOAR 5 minute!... Cătălin Badici recomandă "Pisică de mare cu sos olandez, spanac sote, piure de morcovi și rulouri de dovlecel cu br...