Ingrediente
- ciocolata neagra 150 g
- smantana 150 g
- 4 galbenusuri
- 4 albusuri
- 230 g zahar
- zmeura 100 g
Mod de preparare
Adriana a fost in culmea fericirii la “Hell’s Kitchen – Iadul bucatarilor” atunci cand, la proba dish-urilor internationale, a fost laudata de chefi.
Mousse de ciocolată neagră cu zmeură
Aceasta a ales sa pregateasca un desert fin, un mousse de ciocolata preparat dupa o tehnica aparte, desert care l-a facut pe chef Dumitrescu sa o felicite, sa ii dea doua puncte la jurizare si sa-i spuna: “Ti-ai dat doctoratul in mousse de ciocolata, Adriana!”.
Facem din smantana si ciocolata ganache de ciocolata, la bain marie, separat batem galbenusurile cu 80 de grame de zahar redus pe foc cu un strop de apa. Se bate pana se raceste. Intre timp, ganache-ul se lasa la racit. Se face bezeaua italiana din albusurile batute cu 150 de grame de zahar. Dupa ce s-au spumat bine, se incorporeaza pe rand toate cele trei: prima data ganache-ul cu sabayonul (galbenusurile spumate), se incorporeaza foarte usor, dupa care se adauga si albusurile batute ca pentru bezea.
Din nou se amesteca foarte incet. La final se adauga in mousse zmeura proaspata, atat in interior, cat si la exterior, pentru decor. Mousse-ul poate fi pus intr-un pahar jos, fara picior, sau intr-o cupa speciala. Pentru decor putem adauga un crant de caramel cu migdale si fistic.
Elena Popa prepară un quiche cu piept de pui si broccoli... Rețeta lui Ciprian, introdusă de jurați în meniul “Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”...