lynn McGarry, americanul de 13 ani care a fost invitat să gătească la Casa Alba
Eureka, locul unde un american de 13 ani este bucatar – sef si unul dintre cele mai apreciate restaurante din L.A.
Ce poti servi aici? Un preparat din mazare proaspata si uscata, ce ascunde o budinca din parmezan si zer sau scoici acoperite de o spuma de castraveti … o minune, al carei autor este Flynn McGarry, un copil de 13 ani.
Americanii il considera un star in lumea culinara: “Nu ma compar cu Mozart, dar cred ca am ceva talent… Sunt cumva binecuvantat cu papile gustative aliniate corect – chiar daca suna ciudat. Ca orice alt ‘geniu’, am muncit mult pana sa ajung aici. Daca as zice ca sunt chef si as lucra doar doua ore pe zi nu as fi ajuns nicaieri”.
McGarry considera ca, pe langa instinctul de bucatar, sa stii ce merge cu ce, cum sa decorezi o farfurie, ai nevoie de practica pentru a intelege in ce ordine trebuie servite mancarurile, astfel incat “sa existe un echilibru”. Flynn a inceput practica in propriul dormitor, reamenajat de mama sa ca o bucatarie functionala, la varsta de 10 ani.
Mai tarziu, a prins un internship cu Daniel Humm, Executive Chef premiat cu trei stele Michelin. “Flynn este neinfricat. In timp ce lumea il desconsidera din cauza varstei lui, el isi considera tineretea un avantaj. Este incredibil faptul ca si-a gasit pasiunea atat de devreme in viata si ca are timp sa isi dezvolte abilitatile si punctul de vedere”, a spus acesta pentru Daily Beast.
Intr-adevar, Flynn McGarry este un bucatar vizionar: “La fiecare fel de mancare pe care il fac, ma gandesc: este destul de bun? Este destul de bun pentru a fi servit in cel mai bun restaurant din lume? Ar putea sa primeasca trei stele Michelin? Este destul de bun pentru mine?”