Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Alimente care te răcoresc pe o vreme caniculară

Pe timpul verii alimentația potrivită și consumul de produse care te răcoresc sunt o adevărată binecuvântare. Iată ce alimente te răcoresc pe o vreme caniculară:

Pe timpul verii alimentația potrivită și consumul de produse care te răcoresc sunt o adevărată binecuvântare. Iată ce alimente te răcoresc pe o vreme caniculară:

La micul dejun poți mânca cereale și fructe sau lactate semi-degresate, legume de sezon și pâine cu secară.

Masa de prânz poate fi compusă din pește și lactate sau leguminoase (năut, fasole, linte, toate acestea find incluse pe lista cu alimente care te răcoresc).

Trebuie să mănânci multe salate, și legume, care pot fi preparate și pe grătar. Supele reci de legume sau de fructe sau ciorbele de legume pot fi și ele parte din meniul unui prânz de vară.

Tot pe lista cu alimente care te răcoresc se mai află cartofii în coajă, ciupercile, dovleceii, vinetele, roșiile. Tot efect răcoritor au saltele de legume – varza, dar și toate zarzavaturile cu frunze verzi (spanacul, salată verde, varza), precum și legumele care au un conținut scăzut de amidon (fasolea verde și galbenă, conopida, broccoli, dovleceii, ciupercile, castraveții).

Cele mai bune băuturi de sezon sunt: apa plată, apa minerală, ceaiul de sunătoare, de mentă (ajută și la ameliorarea problemelor gastrointestinale ușoare, aproape inevitabile vara), ceaiul de ghimbir, ceaiul verde, sucul proaspăt de grapefruit cu pulpă.

Alege produsele alimentare de care ai nevoie de pe Lajumate.ro, ai peste 2.500 de oferte din care poți alege.

Recomandari