Antena Căutare

Cele mai frecvente boli la porcușorii de Guineea. Cum le recunoști

Porcușorul de Guineea este deosebit de simpatic, motiv pentru care tot mai mulți oameni îl aleg drept animale de companie. Iată ce trebuie să știi despre bolile porcușorului de Guineea și îngrijirea lui

Cele mai frecvente boli la porcușorii de Guineea. Cum le recunoști
Porcușori de Guineea

Porcușorul de Guineea este deosebit de simpatic, motiv pentru care tot mai mulți oameni îl aleg drept animale de companie. Iată ce trebuie să știi despre bolile porcușorului de Guineea și îngrijirea lui

Porcuşorii de Guineea sunt animalele de companie ideale pentru copii. Sunt neunumărate rase de porcușori de Guineea. Uneori sunt blânzi, dar câteodată îşi pot zgâria sau muşca stăpânul. Aceştia sunt curioşi, iubitori şi comunicativi. Durata medie de viaţă a porcuşorului de Guineea este cuprinsă între 4 şi 8 ani.

Porcușorii de Guineea nu te pot distra la fel de mult ca hamsterii, pentru că nu pot să se urce în rotițe și să alerge, iar dacă încerci să îi forțezi și-ar putea chiar rupe spatele.

Un porcuşor de Guineea este sănătos atunci când:

  • este energic şi are un apetit bun
  • ochii sunt uscaţi şi limpezi
  • dinţii şi unghiile nu sunt prea lungi
  • are nasul uscat
  • blana este strălucitoare
  • nu are umflături sau răni vizibile

Citește și: Hamster sau porcușor de Guineea? Care sunt rozătoarele cele mai iubite de copii

Porcușor de Guineea boli. Semne că nu se simte bine

Porcușorii de Guineea nu sunt foarte rezistenți, se îmbolnăvesc mai repede decât hamsterii iar bolile lor se agravează repede. De aceea, la cel mai mic semn de boală trebuie duși la doctorul veterinar.

Porcușorul de Guineea este un animal care are obiceiul și instinctul de se a ascunde când ceva nu este în regulă cu el. De aceea trebuie să fiți atenți la schimbările ce survin în comportamentul său.

Cel mai important semn este refuzul de a mânca. În momentul în care vedeți că porcușorul dumneavoastră nu s-a atins de mâncarea pusă în cușcă, trebuie să consultați veterinarul de urgență. Sistemul sau digestiv are nevoie să fie alimentat în permanență pentru a funcționa, în cazul în care se oprește fiind foarte greu de repus în funcțiune. Refuzul de a mânca este un semn că ceva nu este în regulă cu porcușorul și nu este un simptom asociat cu o anumită afecțiune.

Înainte de a luă orice alte măsuri, verificați dacă porcușorul nu este balonat: palpați-i burtică! Dacă abdomenul sau este umflat și dur la palpare și auziți bolboroseli din interior, dizolvați imediat o pastilă de cărbune medicinal în apa (nu foarte multă) și dat-i cu siringă. Evitați orice legumele pentru câteva zile și consultați veterinarul imediat.

Dacă observați că se scarpină și că are cruste/răni pe anumite porțiuni ale corpului, o vizită la veterinar este necesară. Bolile porcușorului de obicei nu sunt transmisibile, dar, spre exemplu, pecinginea poate fi luată de un om cu un sistem imunitar deficitar, cei mai predispuși fiind copiii.

Citește și: Porcușorul de Guineea ți se pare simpatic? Ce trebuie să știi despre el

Porcușor de Guineea hrană

Porcusorul de Guineea este un ierbivor strict. Ba mai mult, este un rozător care are nevoie să ronțăie câte ceva în permanență pentru a-și toci dinți. Hrană porcușorului de guineea este compusă în principal din fân și legume proaspete. La acestea poate fi adăugat un supliment de mâncare uscată, dar care trebuie ales cu mare grijă.

Cantitatea de hrană specială necesară este 1 lingură pe zi. În alimentaţia porcuşorului de Guineea putem să mai introducem: spanac, ţelină, roşii, morcov, ardei, castravete, mere, pepene, piersici, struguri, căpşune, pere, iarbă (de pe suprafeţele nepoluate, în niciun caz de pe marginea străzii), frunze de păpădie.

Porcușorii de Guineea au nevoie neapărată de fân în dietă. Așadar, dacă ai pe cineva în familie alergic la fân mai bine te orientezi spre alt animal de companie.

Citește și: Cum influențează animalele de companie dezvoltarea copiilor

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x