Creatura bizară pe care medicii ruși o monitorizează în permanență. Ce este și de ce le-a atras atenția

Un pui excepțional de rar, cu blana roșie, a fost zărit pe țărmul Mării Okhotsk, în Rusia. Din cauza aspectului neobișnuit al creaturii bizare, medicii biologi ruși o monitorizează în permanență, scrie Daily Mail.

Puiul de focă are părul roșcat, ochi de culoare albastră și înotătoarele roz. E un exemplu de specimen parțial albinos și experții estimează că șansele unei astfel de nașteri sunt 1 la 100.000.

Din cauza aspectului sau neobișnuit, exista riscul că grupul de foci din care face parte să îl respingă, motiv pentru care medicii biologi sunt îngrijorați.

Potrivit biologului Vladimir Burkanov, puiul de foca, poreclit “Rățușca cea urâtă”, nu a fost respins în totalitate de semenii lui, dar există deja semne că acest lucru se va întâmpla. Din acest motiv, experții vor să îl monitorizeze, pentru a interveni în cazul în care nu va fi acceptat de colonia sa.

Creatura bizară pe care medicii ruși o monitorizează în permanență. Ce este și de ce le-a atras atenția

“Puiul arată bine hrănit și e foarte activ, clar i-a dat mama sa destul lapte,” a declarat Burkanov. “Alte foci nu îi acorda aceeași atenție, într-un mod îngrijorător, așa că e ceva în neregulă. Dar nu e alergat sau mușcat.”

Experții cred că puiul de focă nici nu vede foarte bine și dr. Burkanov nu crede că se poate reproduce cu succes. Dacă va fi respins, specialiștii în animale sălbatice sunt pregătiți să salveze mamiferul și să îl duca la un delfinariu.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri