Căutare Live

O poză cu doi pinguini văduvi care se îmbrățișează a ajuns viral pe internet. Imaginea care a emoționat până la lacrimi

Toată lumea iubește pinguinii. Nu ai cum să nu-i iubești. Sunt simpatici, grăsuni și mersul lor este de-a dreptul adorabil.

Un mascul și o femelă pinguin, se consolează reciproc/ Foto: Instagram Tobias Baumgaertner

Instagram Tobias Baumgaertner

De această dată, o imagine cu 2 pinguini este imaginea anului în cadrul concursului Ocean Photography Awards 2020. Tobias Baumgaertner este un fotograf pasionat, de origine germană, care a surprins în cea mai frumoasă imagine doi pinguini văduvi, ce se consolează reciproc, iar acum poza este viral pe internet, potrivit Mashable.com.

Cum s-a aflat că cei doi pinguini sunt văduvi și că în fiecare seară se îmbrățișează reciproc pentru a trece mai ușor peste suferința cauzată de moartea partenerului? Pinguinii fac parte din colonia St. Kilda Pier din Melbourne, Australia și pentru că mai sunt doar 1400 de pinguini de acest fel, colonia lor este monitorizată de voluntari.

Cei doi fac parte din cea mai mică talie de pinguin din lume, iar ei pot ajunge la înălțimea maximă de 33 de cm.

Citește și: Dani Oțil, viral pe TikTok: Am pornit un challenge. Dorian Popa, Alex Velea, vă așteptTobias Baumgaertner, un fotograf pasionat

Fotograful german a dezvăluit pe pagina sa de Instagram că povestea celor doi pinguini l-a înduioșat, mai ales că ambii și-au pierdut partenerii în aceeași perioadă. Potrivit voluntarilor se pare că de atunci, cei doi pinguini se întâlnesc zilnic, se îmbrățișează și privesc luminile ore în șir.Tot Tobias a spus că pentru el nu a fost deloc ușor să surprindă această imaginea. Acesta a mers timp de 3 nopți la locul de întâlnire al celor 2 pinguini văduvi până să obțină fotografia perfectă. Provocarea cea mai mare, spune Baumgaertner, a fost că cei doi pinguini se mișcau în continuu, dar și faptul că nu avea voie să folosească lumina artificială în realizarea imaginii.

"A fost într-adevăr greu să surprind momentul. Pe lângă faptul că nu aveam voie ca în cadrul competiției să folosesc lumină artificială, cei doi pinguini se mișcau în continuu, se mângâiau pe spate și se spălau reciproc. Cu toate astea, am fost suficient de norocos să surprind un moment superb", a mai adăugat fotograful.

Parteneri
Zacuscă de vinete cu ardei copți
Catine.ro
Ultimele știri
x