Care este rolul unei alimentații sănătoase, pentru un păr bogat și frumos?

Podoaba capilară este extrem de importanță pentru femei. Alimentația sănătoasă, dar și produsele cosmetice vă ajută părul să fie bogat și frumos.

Rolul unei alimentații sănătoase, pentru un păr bogat și frumos

Prima regulă a unui păr frumos și sănătos, se știe, este aceea de a spăla părul corect și periodic.

În plus, pentru a avea un păr sănătos și frumos, există tratamentele cu anumite măști, iar acestea sunt foarte variate, în funcție de tipul de păr. Pe lângă măștile care se găsesc în farmacii, sau în comerț, există și măști pe care ți le poți prepara acasă, precum:

  • măștile cu ou și miere cunoscute de la mama sau bunica;
  • amestec de avocado cu lămâie;
  • măști pe bază de gaz, sau pe bază de oțet așa cum foloseau tot mamele sau bunicile

Hairstyliștii spun despre aceste măști că pot fi ok, dacă sunt aplicate cu măsură și cu mare atenție la ceea ce conțin, de exemplu să nu aibă în componență uleiuri, sau alte ingrediente cu un grad mare de hidratare, care poate slăbi rădăcina părului.

Părul, după cum bine se știe se hidratează foarte bine din interior și aici intervine rolul unei alimentații corecte, pentru un păr frumos și sănătos.

O alimentație bună, pe bază de vitaminele B5 și grăsimile sănătoase percum Omega 3, Omega 6, dar în proporție corectă.

Legumele cu aport de betacaroten sunt recomandate a fi consumate periodic, cum ar fi: dovleacul, morcovul, spanacul, varza, ardeii, cartoful dulce, broccoli, portocale, etc.

Betacarotenul este un antioxidant care odată ce pătrunde în organism, se transformă în vitamina A, extrem de importantă pentru sănătatea organismului. Acesta face parte din categoria carotenoizilor, adica a pigmenților responsabili pentru colorarea plantelor, fructelor și legumelor. Betacarotenul poate oferi protecție sporită pielii și părului, împotriva radiațiilor ultraviolete.

Ultimele știri