Miss Univers este o organizație globală, care se declară inclusivă, celebrând toate culturile, mediile sociale și religiile.
„Creăm și oferim un spațiu sigur pentru ca femeile să-și împărtășească poveștile de viață și să aibă un impact personal, profesional și filantropic”, este scris pe site-ul oficial.
Cea de-a 72-a ediție a concursului Miss Univers va avea loc în El Salvador, după cum spun oficialii concursului de frumusețe, o bijuterie a Americii Latine. Acest eveniment global reunește peste 90 de delegați Miss Univers care concurează pentru prestigioasa coroană. Seara va culmina cu cea de-a 71-a Miss Univers, R'Bonney Gabriel, încoronându-și succesoarea.
Printre concurentele din acest an se află și modelul Jane Dipika Garrett, reprezentând Nepalul. Aceasta a stârnit o sumedenie de reacții prin simpla prezență.
De ce a stârnit controverse concurenta din Nepal la concursul Miss Univers
Jane Dipika Garrett sfidează stereotipurile în cel mai faimos concurs de frumusețe din lume. Tânăra, în vârstă de 23 de ani, este model plus-size. Autenticitatea și ambiția lui Jane au fost apreciate, dar în aceeași măsură și criticate.
Mulți nu au văzut cu ochi buni prezența ei pe scena concursului Miss Univers, în ciuda faptului că o țară întreagă a votat-o pentru a fi reprezentanta ei.
Jane Dipika Garrett studiază pentru a deveni asistentă medicală și este de origine din Kathmandu, Nepal. Este prima concurentă plus-size din istoria prestigiosului concurs Miss Univers.
Aceasta nu este doar o regină a frumuseții, ci și o voce puternică în sprijinul stării de bine atât fizic, cât și emoțional și hormonal al femeilor. Jane Dipika Garrett și-a folosit vocea pentru a redefini standardele de frumusețe și pentru a promova pozitivitatea și incluziunea socială.
Garrett devine o figură emblematică în mișcarea pozitivă a corpului, contestând așteptările bine înrădăcinate în ceea ce privește concursurile de frumusețe. Prezența ei la Miss Univers nu numai că sărbătorește diversitatea, ci și pledează pentru acceptarea corpului în toate formele și dimensiunile.
Potrivit Marca, scopul ei este foarte clar: să inspire femeile din întreaga lume să se mândrească cu aspectul lor și să conteste standardele de frumusețe prestabilite.
Modelul nepalez dovedește că frumusețea nu are un singur standard și că toate femeile, indiferent de mărime sau formă, merită să fie reprezentate și sărbătorite în industria modei și a frumuseții.
Participarea curajoasă a lui Jane transmite un mesaj de schimbare și receptivitate în percepția frumuseții, contribuind la crearea unui spațiu mai incluziv în industrie.
„Ca femeie cu forme și care nu se conformează standardelor convenționale de frumusețe, sunt aici pentru a reprezenta femeile care se confruntă cu nenumărate provocări legate de creșterea în greutate și probleme hormonale. Cred cu tărie că frumusețea vine în diferite forme și fiecare femeie este în mod inerent frumoasă așa cum este”, declară concurenta, potrivit My Republica.
Concursul Miss Univers va avea loc în El Salvador, iar ceremonia finală va fi în data de 18 noiembrie la Gimnaziul Național Adolfo Pineda din San Salvador.