Ritual zilnic de îngrijire . Ai grijă ca în fiecare zi tenul tău să beneficieze de o serie de tratamente:
Aplică dimineața și seara, după demachiere, o loțiune de curățare a impurităților (cleanser), însă ai grijă ca acesta să fie sub formă de cremă – acest tip de cleanser are în compoziție ingrediente hidratante, precum untul de shea.
O dată pe zi, după ce ți-ai curățat tenul cu cleanser-ul, aplică un tonic care nu are alcool în conținutul său. Optează pentru un tonic cu acid hialuronic sau alfahidroxiacizi.
După aplicarea tonicului, este absolut necesar să aplici un ser facial pe timpul iernii. Acesta este bogat în antioxidanți, vitamine și peptide care protejează pielea de factorii agresori externi (temperatura scăzută, radiații, machiaje) sau interni (procesul îmbătrânirii). De asemenea, nutrienții stimulează producerea de colagen și elastină care conferă pielii fermitate și elasticitate.
La final, aplică un moisturizer în varianta cremă. Acesta nu trebuie să lipsească în sezonul rece, deoarece are un rol important în hidratarea pielii.
Ritualul de îngrijire a pielii trebuie personalizat și în funcție de vârstă și particularitățile fiecărui ten. Dacă ai depășit vârsta de 30 de ani, include în rutina zilnică de îngrijire și un tratament anti-aging, întrucât anotimpul iernii poate favoriza apariția ridurilor.
Nu uita de hidratarea buzelor cu un balsam, înainte să ieși din casă. La nivelul buzelor, pielea este mai sensibilă.
Deși fața și mâinile sunt cele mai expuse temperaturilor scăzute, nu neglija restul corpului! Așadar, utilizează zilnic după duș o loțiune hidratantă pentru corp.
Exfolierea pielii
O dată pe săptămână, aplică un scrub pe față, buze și corp. Acesta îndepărtează celulele moarte și previne crăparea pielii care oferă un aspect neîngrijit.
Poți opta pentru un scrub din comerț sau unul făcut acasă.
Un bun scrub pentru față este cel preparat dintr-o lingură de miere și un sfert de lingură de scorțișoară măcinată. Aplică pe față și masează cu grijă pentru câteva minute. Lasă-l să acționeze pentru încă 20 de minute, apoi clătește bine!
Poți prepara un scrub pentru buze dintr-o linguriță de zahăr și o linguriță de miere/ulei de măsline/ulei de migdale/aloe vera. Aplică amestecul pe buze și masează ușor pentru câteva minute, apoi clătește.
Protecție împotriva razelor ultraviolete
Radiațiile ultraviolete acționează și pe timpul iernii. Așadar, nu renunța la crema de protecție anti-UV pentru față sau la fondul de ten cu SPF.
Alimentație sănătoasă și hidratare
Dieta trebuie să includă multe fructe și legume care sunt bogate în vitamine și antioxidanți, dar și în apă. Peștele gras și uleiurile vegetale extravirgine aduc aportul de acizi grași esențiali care mențin pielea sănătoasă.
Consumă cel puțin 1 litru și jumătate de apă pe zi!
Umidificator
Folosește un umidificator acasă sau la birou, pentru a păstra o umiditate optimă în aer și pentru a preveni uscarea pielii.
Temperatura optimă în casă
Prea multă căldură în casă poate scădea umiditatea aerului. Ai grijă ca temperatura să fie între 20 și 22 grade Celsius.
Vestimentație adecvată
Înainte să ieși din casă, nu-ți uita mănușile! Astfel, poți preveni crăparea pielii.
Hainele din materiale dure, cum ar fi lâna, nu trebuie să facă contact direct cu pielea. Acestea pot cauza iritații, iar pielea poate deveni aspră.
Poartă haine din materiale moi, cum ar fi bumbacul, pe sub aceste pulovere dure.
Baia pe timp de iarnă
Iarna, dușurile sau băile nu trebuie să depășească 10 minute, iar apa nu trebuie să fie fierbinte, ci caldă. Apa a cărei temperatură cauzează înroșirea pielii poate duce la apariția iritațiilor.
De asemenea, te poți folosi de baie pentru a-ți hidrata pielea. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în apă câteva picături de uleiuri esențiale.
Așadar, pentru o piele sănătoasă și delicată, acordă atenție sporită pielii tale, mai ales în sezonul rece.