Uneori, deși modelele sunt cu adevărat deosebite, acestea sunt și puțin cam scumpe. Secretul este să încerci să cumperi haine de blană pentru femei în vară. Cu cât se apropie sezonul rece, cu atât vor fi mai scumpe.
Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să cumperi cel mai ieftin model din magazine pentru că este foarte posibil să nu fie de calitate. Cele mai recomandate sunt hainele de blană naturală deoarece sunt o investiție care merită de-a lungul timpului.
Avantajele hainelor de blană naturală
Principalul avantaj al hainelor de blană naturală este că mențin căldura în zilele friguroase, nu permit trecerea vântului prin material și astfel organismul își păstrează temperatura.
Un alt avantaj al blănii naturale este că reprezintă unul dintre cele mai durabile materiale. Astfel, în funcție de modul în care haina este întreținută și conservată poate rezista chiar și peste 10 ani.
Trecând de aspectele practice, nu putem neglija și partea estetică. Hainele de blană pentru femei sunt unele dintre cele mai apreciate piese vestimentare, mai ales în outfiturile marilor vedete.
Blana naturală este un element foarte elegant și care face dintr-o ținută banală, una cu adevărat strălucitoare.
Unde găsești haine de blană de calitate?
Uneori este destul de greu să faci diferența între haine de blană de calitate și cele superficial lucrate, mai ales că există tot mai multe modele pe piață. În cazul în care vrei să cumperi haine din blană naturală, atunci caută magazine și producători de care ai auzit și care oferă o garanție produsului.
Desigur, va trebui să acorzi atenție și aspectului și finisajelor blănii astfel încât să îți dai seama că este bine lucrată. Dacă ești interesată de un model deosebit și de calitate, poți să arunci un ochi peste gama variată de haine de blana naturală de la Vesa. Vei găsi diferite modele la prețuri accesibile, cum ar fi haine din blană de miel, nurcă, vulpe, cu guler de lynx sau raton.
Sursă foto: www.vesa.ro
Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont când cumperi o haină de blană?
1. Calitate și durabilitate
Așa cum am precizat deja, hainele din blana naturală sunt cele mai rezistente în timp. Acestea își mențin aspectul chiar și după ani de utilizări.
2. Aspectul și tipul de blană
Există mai multe tipuri de blană din care pot fi confecționate hainele și paltoanele, iar alegerea poate fi făcută din punct de vedere estetic sau funcțional. De asemenea, designul și finisajele sunt și ele importante pentru a te simți bine atunci când o porți.
3. Modul de întreținere
Unele tipuri de blană sunt mai greu de întreținut decât altele. De exemplu, blana de chinchila este mai pretențioasă și nu este destinată îmbrăcării frecvente. Cea mai recomandată este blana de nurcă pentru că poate fi folosită zilnic pe perioada iernii și mai mulți ani la rând.
4. Costul
În general, prețul unei blăni este dat de calitatea materialului, de dimensiunea hainei, de model sau de procedeele și tehnicile utilizate în tăbăcirea și corirea hainei.
Cum întreții/cureți hainele de blană?
Este foarte important ca haina de blană să fie curățată în spălătorii speciale, nu acasă în mașina de spălat. Astfel eviți să strici blana sau să îi dai o formă ciudată.
Producătorii recomandă evitarea aplicării parfumului direct pe haină pentru că s-ar putea să râmâi cu pete pe care nu le poți scoate.
În ceea ce privește depozitarea, acestea trebuie să fie lăsate într-un dulap ferit de lumină și căldură și poate fi acoperită cu o pungă specială din fibre naturale.