- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Existența tușului de ochi datează încă din Epoca de Bronz și evoluează în Orientul Mijlociu, în India și Egipt. În zilele noastre există mai multe tipuri de tușuri: în formă lichidă, de creion moale sau gel https://makeup.ro/categorys/2419/.
În anii 1960, linia de tuș pe pleoapele superioare a fost utilizată pentru a crea un contur de culoare neagră și albă în jurul ochilor- machiaj ce asigura un efect senzual. Deși au existat o varietate largă de reinterpretări a make-up-ului ce are la bază eyeliner-ul, este aproape imposibil să te îndepărtezi de machiajul clasic tip Cleopatra. Cu toate acestea, de la look-ul cu săgeți clasice şi până la modelele expresive practicate în anii ’60, există o diferență majoră. În prezent femeile folosesc o gamă largă de tușuri revoluționare, ce le oferă posibilitatea să experimenteze în diverse moduri.
Foto: https://pixabay.com
Există mai multe tipuri de eyeliner-uri:
- Dermatograful – produs de conturare clasic. Aplicarea sa este extrem de simplă și versatilă. Dermatograful este potrivit atât pentru trasarea liniei genelor inferioare, cât și superioare. Creionul deține o formulă rigidă, motiv pentru care este mai greu de aplicat și de omogenizat. În schimb acesta oferă o rezistență de lungă durată. Produsele ce au la bază o textură cremoasă sunt mult mai ușor de utilizat și manevrat.
- Tușul lichid – ideal pentru un contur exact și fin. Acesta este utilizat și pentru machiajul „cat eyes”. Textura sa lichidă este mai dificil de aplicat, însă asigură un look mult mai expresiv. Accentuează impecabil privirea și evidențiază senzualitatea ochilor.
- Tușul gel – textura sa densă este ușor de distribuit cu ajutorul aplicatorului de tip pensulă. Reprezintă cea mai nouă descoperire în materie de eyeliner. Se aplică cu o pensulă rigidă și oblică, accentuând pleoapele superioare asemănător tușului de ochi. Deține o textură consistentă,dar mai delicată decât cea a dermatografului.
Ghid de trasare a săgeților
- Pentru a desena cât mai exact liniile poți folosi diverse modalități comode. Spre exemplu, aplică câteva puncte sau linii pe întreaga lungime a pleoapei, iar cu ajutorul acestora conturează întreaga săgeată.Trasează linia de tuș începând din interiorul ochiului spre exterior.
- În procesul de aplicare a produsului ține mâna cât mai fixă, sprijină cotul de masă, iar degetul mic fixează-l pe obraz.
- Nu întinde colțul ochiului, pentru că ulterior săgeata va prelua o altă formă.
- Corectează micile imperfecțiuni cu ajutorul unei pensule ascuțite și a fondului de ten.
Modul de utilizare a tușului este unul simplu, însă necesită o atenție sporită și multă îndemânare. Eyeliner-ul este unul dintre cele mai utilizate produse în materie de make-up, acesta accentuează în mod spectaculos privirea și asigură un aspect senzual. Poate fi folosit în zeci de moduri, evidențiind expresiv conturul ochilor.