Antena Căutare

Când devine barba un pericol în pandemie? Riscăm să ne infectăm cu fiecare atingere ori sărut? Un expert din SUA lămurește: ”Nu barba e, de fapt, problema!”

Bărboșii pot respira liniștiți! Oamenii de știință susțin că nu există dovezi concrete care să indice faptul că barba crește semnificativ riscul de infecție cu coronavirus.

Un expert din SUA lămurește: ”Nu barba e, de fapt, problema!” | Pexels

Dermatologul Carrie L. Kovarik, profesor asociat al Spitalului Universității din Pennsylvania, susține că o barbă îngrijită în mod corespunzător nu poate avea niciun efect, în niciun fel, atunci când vine vorba de coronavirus. Atâta timp cât persoana respectă regulile de distanțare socială și o igienă adecvată.

Așadar, barba nu reprezintă un pericol pentru sănătate, cum nici bărbieritul nu e o soluție sigură de prevenire a unei eventuale infecții cu COVID 19.

Citește și: Primul semn al agravării bolii dată de COVID-19. Când trebuie să ajungi de urgență la spital

Și asta pentru că, în primul rând, coronavirusul se răspândește prin picăturile care ajung în aer atunci când o persoană infectată tușește, strănută, ori vorbește precipitat.

Articolul continuă după reclamă

Totodată, John Swartzberg, profesor emerit la Școala de Sănătate Publică a UC Berkley, a afirmat că bărbații cu barbă ar putea „teoretic” să transfere coronavirusul din părul facial în gură, nas sau ochi, doar în condițiile în care o persoană infectată a tușit ori a strănutat extrem de aproape de el.

Cu toate acestea, Swartzberg a adăugat că nu există încă studii pe această temă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În februarie, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a lansat un grafic informativ cu privire la tipurile de barbă şi relaţia acestora cu măştile de protecţie sanitare, folosite inclusiv împotriva coronavirusului.

Graficul cu pricina datează din noiembrie 2017 - cu mult înaintea focarului actual de coronavirus - și tratează mai mult de 30 de stiluri diferite de păr facial și modul în care unele dintre ele permit poziționarea unei maști respiratorii și care îi reduc eficitatea.

Citește și: Este posibil să fi avut coronavirus și să nu știu? Doi experți din SUA explică la ce trebuie să fii atent

O barbă lungă, spre exemplu, nu permite așezarea unei măști respiratorii cum trebuie și o pot face inutilă. Şi alte tipuri de barbă, precum „Ducktail” sau „Circle”, fac din mijlocul de protecție, o inutilitate.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x