Alegerea culorilor ideale pentru dormitor, care te ajută să ai un somn adânc

Culoarea are un efect puternic asupra dispoziției noastre, iar starea spirit afectează în mod direct capacitatea noastră de a adormi și a ne odihni pe timpul nopții. Atunci când te preocupă situații stresante, ai o neliniște interioară sau o supărare, e mai greu să adormi.

https://pixabay.com/photos/bedroom-bed-desk-house-home-1078890/

Culoarea are un efect puternic asupra dispoziției noastre, iar starea spirit afectează în mod direct capacitatea noastră de a adormi și a ne odihni pe timpul nopții. Atunci când te preocupă situații stresante, ai o neliniște interioară sau o supărare, e mai greu să adormi. Dar când ai o dispoziție liniștită, iar mintea îți este relaxată, somnul se simte ca următorul pas logic, după ce ai urcat în pat. Iată care sunt cele mai recomandate culori pentru dormitor, care te vor ajuta să „aluneci” în tărâmul viselor, pentru un somn odihnitor.

1. Albastru

Albastrul este o culoare calmantă, care favorizează momentul adormirii. Creierul reacționează la culoarea albastră datorită receptorilor speciali din retină, numiți celule ganglionare. Acestea sunt sensibile la albastru mai mult decât la orice altă culoare, astfel că atunci când o înregistrează, trimit un mesaj către creier care induce calmul, scăzând ritmul cardiac și tensiunea arterială. Poți include nuanțe liniștitoare de bleu pe uși de șifoniere de toate mărimile sau poți vopsi un perete drept accent, care să ofere profunzime încăperii. Albastrul închis merge de minune pentru o draperie, într-un dormitor cu pereți albi.

2. Galben

Nuanțele de galben sunt calde și reconfortante. Gândurile în avalanșă se pot ordona și suprima, pentru că multora dintre noi ne este ușor să ne golim mintea într-un decor accentuat cu galben pastel. Sistemul muscular reacționează prin relaxarea mușchilor, astfel că somnul devine invitatul de onoare. Include această culoare în dormitorul tău prin adăugarea unei oglinzi cu ramă groasă vopsită în culoarea petalelor de floarea-soarelui sau optează pentru o lenjerie de pat cu model abstract, care îmbină mai multe nuanțe de galben.

3. Verde

O paletă cromatică aleasă în jurul unei nuanțe vedetă de verde poate să ajute la creșterea calității somnului, ajutându-te să te trezești cu mintea și corpul odihnite. Nuanțele de verde amintesc de natură, iar o astfel de încadrare ce oferă confort relaxează trupul și diminuează stresul acumulat. Nu te teme de alegeri curajoase de verde neon, însă limitează-te la simple accente.

4. Gri-argintiu

Poate părea o alegere ciudată, dar dormitoarele decorate în nuanțe de argint inspiră liniște, întrucât tonurile metalice oferă un nivel de siguranță și confort sporite. Armonizarea acestei nuanțe de gri cu tonuri pastelate de albastru sau verde asigură un efect cromatic de excepție, astfel încât utilizarea ei în amenajarea dormitorului este o opțiune de luat în calcul. Adaugă o ramă metalică pe noptieră, două perne decorative pe pat, cu inserții de paiete sau fire metalice, iar împreună cu o cuvertură aleasă din aceeași paletă de culori, vei oferi un aspect primitor camerei, în care somnul va veni de la sine.

5. Portocaliu

Anumite nuanțe de oranj pot crea o atmosferă caldă și relaxantă. Această culoare ajută, de asemenea, cu promovarea unei digestii sănătoase, în urma unei cine generoase. Portocaliul relaxează mușchii, ceea ce este vital pentru obținerea unui organism pregătit pentru somn. Utilizează această culoare în decorarea camerei, de exemplu printr-un covor gros și confortabil, sau prin adăugarea unui fotoliu comod într-unul dintre colțurile camerei.

Acestea sunt cele mai recomandate culori pentru amenajarea dormitorului, astfel încât somnul de peste noapte să îi ofere organismului tău refacerea și odihna de care are nevoie. Personalizează sfaturile de mai sus și creează o atmosferă coezivă, care să îți exprime stilul unic și să devină propriul tău sanctuar.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/bedroom-bed-desk-house-home-1078890/

Ultimele știri