Căutare Live

Amenajare casei. Cum alegi perdelele și draperiile pentru fiecare cameră

În amenajarea casei tale, trebuie să ții cont de multe aspecte, unul dintre acestea, perdelele și draperiile. Sunt diferențe între perdelele și draperiile pentru living, dormitor, camera copilului, bucătărie și birou. Iată câteva sfaturi care să te vor ajuta să alegi perdele și draperiile potrivite

În amenajarea casei tale, trebuie să ții cont de multe aspecte, unul dintre acestea, perdelele și draperiile. Sunt diferențe între perdelele și draperiile pentru living, dormitor, camera copilului, bucătărie și birou. Iată câteva sfaturi care să te vor ajuta să alegi perdele și draperiile potrivite

Felul în care amenajezi interiorul casei tale va decide nivelul de confort de care te vei putea bucura. Atunci când termini de reamenajat micul tău cuib și ajungi la partea cu decorațiuni textile, știi sigur că perdelele și draperiile joacă un rol foarte important. Chiar dacă ai decis deja culoare mobilierului și a pereților, uneori poate fi greu să stabilești ce culoare de perdele și draperii ai putea alege.

Două lucruri principale de care trebuie să ții cont când achiziționezi noi draperii sunt forma ferestrelor și lumina naturală pe care ți-o dorești în casă. Ferestrele sunt ochii casei tale. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că alegi exact ce trebuie pentru a le “îmbrăca”. Luând-o pe acest drum, vei ajunge mult mai repede la soluția de decorare potrivită și plăcută, decât dacă te stresezi numai asupra culorilor care trebuie asortate.

Amenajarea casei – Perdele și draperii

Perdele și draperii pentru camere cu ferestre mici

Aceste camere pot fi dificil de amenajat de vreme ce trebuie să dai impresia unui spațiu larg. Dar secretul constă în a păcăli vizual cu ajutorul perdelelor și draperiilor forma ferestrei, adică, cu cât suprafața geamului este mai vizibilă, mai liberă, cu atât fereastra va părea mai mare și implicit și încăperea va părea mai spațioasă.

De asemenea, poți face combinații de storuri sau rulouri cu draperii. Nu e musai să rămâi în rețeta perdele și draperii, ci te iei după forma ferestrei și modul ei de acționare. Astfel, în camere mici, poți folosi storuri deschise la culoare pe suprafața geamului (ca să lasă lumina să pătrundă prin ele), iar draperiile să fie prezente cât să încadrezi fereastra, deci nu trase, ci strânse. Ce mai trebuie să știi este că negrul într-o cameră mică va sublinia zona ferestrei. Așadar, poți alege această culoare pentru draperii.

Perdele și draperii pentru camere cu tapet

Poți folosi foarte bine țesătură care să aibă o nuanță din tapet care să se regăsească în acesta sau poți să creezi contraste. Nu te complica să ai și perdele și draperii, poți avea doar un rând de țesături uni, care să ofere o zonă de calm în ansamblul ritmat de imprimeul tapetului.

Perdele și draperii pentru camere amenajate simplu

Dacă ai o cameră simplu amenajată, cu mobilă cu tapițerie uni, finisaje cuminți, poți aduce un strop de dinamism prin imprimeurile perdelelor. Motivele de pe ele să fie asortate stilului de amenajare. Dacă ai ales mobilă modernă, alege forme geometrice, imprimeuri clare, simple. Dacă vrei ceva mai romantic, atunci poți alege imprimeuri cu flori, dar atenție la cum sunt imprimate, cusute, redate aceste flori. În general, cu cât sunt mai stilizate modelele de pe țesături, cu atât ele se demodează mai greu.

Dacă alegi flori ca și imprimeuri pentru perdea, vezi să le legi cu perne care au aceleași stil de redare al florilor. Astfel creezi o legătură, chiar și într-un ambient modern amenajat.

Perdele și draperii pentru camera copiilor

Pentru camerele de copii poți opta pentru ce vrei în materie de imprimeuri pentru că imaginația copiilor merită provocată. Cu toate astea trebuie să ții cont că într-o cameră de copil mic de regulă ambientul este colorat în primul rând de jucării. Dacă alegi o perdea foarte colorată, ai grijă ca în rest să fie totul cât mai neutru și cuminte pentru că lumina naturală va amplifica și mai mult culorile de pe draperie sau perdea, deci riști să aglomerezi camera cu multe modele și culori în condițiile în care jucăriile oricum animă atmosfera.

Citește și :

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism

Cum faci amenajarea grădinii în stil Feng Shui pentru spor și dragoste în casă

Surse foto: pinterest.com

Cu ce poți înlocui soba de teracotă din casele tradiționale... Dorel Cherecheș – Reprezentant Comercial Case Mexi: ”Cred cu tărie în casele pe structură metalică!”...
Parteneri
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x