Căutare Live

Biblioteci sau etajere: care sunt soluțiile potrivite pentru locuinţa ta

Vrei să amenajezi locuința sau să redecorezi? Ai ales mobilierul pentru dormitor, baie şi bucătărie? Perfect ești aproape de final. Ţi-a mai rămas să selectezi biblioteca. Acel corp de mobilier care păstrează în ordine cărțile, prietenele magice care te relaxează şi te răsfaţă cu poveşti magice.

Biblioteci sau etajere: care sunt soluțiile potrivite pentru locuinţa ta

pixabay

Ai a îndemâna o varietate mare de biblioteci şi etajere, dar care este cea mai potrivită opțiune? Aceasta este întrebarea la care te vom ajuta să găseşti răspunsul.

Alege corpurile de mobilier în funcţie de spaţiu

Cum am precizat anterior ai la dispoziţie o varietate foarte mare de biblioteci şi etajere cu rafturi. De la corpuri mari, voluminoase care alături de canapele şi măsuţe de cafea întregesc un living bine organizat, la piese compacte bine compartimentate care îţi permit să organizezi cărţile şi să decorezi cu rame foto sau statuete din lemn.

Înainte de a face achiziţia este important să descoperi care sunt mai potrivite pentru a crea ambientul cald pe care îl doreşti. Biblioteca nu mai este doar o piesă care îți permite să păstrezi ordinea cărţilor este şi un corp de mobilă care pune în valoare obiectele de artă şi accesoriile decorative. Oferă spațiu de expunere şi îţi permite să personalizezi încăperea aşa cum îţi doreşti.

Dacă doreşti să o asamblez în living, cu siguranţă ai un spațiu generos. Poţi alege biblioteci, care alături de comode TV completează în mod natural această încăpere. Deci ai opţiuni mult mai variate. Un spaţiu mare este pus în valoare de biblioteci cu construcţie compactă, organizate cu rafturi, uşi şi chiar cu sertare. Spaţiile mici pot fi valorificate cu biblioteci deschise, cu design minimalist sau cu etajere suspendate, prevăzute cu rafturi.

Un alt reper pe care trebuie să îl ai în vedere este numărul de cărţi. Nu trebuie să uităm că scopul principal al bibliotecilor este de a păstra în ordine colecţia de cărţi. Dacă numărul acestora nu este atât de mare nu achiziţiona o bibliotecă voluminoasă doar pentru a încărca încăperea. Ai ca soluţie rafturile şi etajerele. Astfel vei obţine un decor prietenos, aerisit care îmbie la relaxare.

Când amenajezi o încăpere de studiu şi lucru, trebuie să ţii seamă că biroul, biblioteca şi canapeaua sunt piese care nu trebuie să lipsească. Fie că ai la dispoziţie un spaţiu mare sau unul mic, aceste corpuri de mobilier sunt must have-uri. Când ai la dispoziţie o încăpere generoase, poţi alege culori închise şi piese masive, realizate din diferite esențe de lemn natural. Dacă încăperea destinată pentru birou este una mică alege corpuri de mobilier cu design minimalist şi culori deschise. Aşa vei crea un spațiu bine organizat plăcut din punct de vedere estetic.

În cazul în care spaţiul nu este generos, o soluţie de compromis ar putea fi etajera cu rafturi. Îţi asigură spațiu suficient pentru depozitarea cărților şi a dosarelor organizatoare. Cu un strop de creativitate poţi integra printre cotoarele cărţilor ceasuri şi veioze care creează un ambient mai plăcut.

Optează pentru biblioteci realizate din materiale prietenoase

Bibliotecile cu personalitate sunt realizate din lemn de esenţă tare, însă acestea nu sunt potrivite pentru încăperile mici. Însă nu înseamnă că nu poţi achiziţiona piese care să pună în valoare spaţii moderne sau ingenios realizate. PAL-ul, MDF-ul, lemnul natural sunt cele mai folosite dintre materiale şi aceste pot fi asociate în mod genial cu inserţiile metalice.

Ai la dispoziţie biblioteci confecţionate din lemn sau MDF cu rafturi inteligent integrate sau piese din lemn natural puse în valoare de schelete metalice cu aspect industrial. În funcţie de amplasament pot alege între bibliotecile clasice. Acestea pot fi montate lângă comode TV. Piesele cu design modern, tip scară sau etajeră (ce pot fi montate sau suspendate) în apropierea biroului sunt soluții estetice și funcționale valoroase.

Materialele naturale, prietenoase sunt durabile şi pot fi exploatate mult timp, totodată vin şi cu o estetică plăcută, creând în jurul lor un decor cald.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Găseşte stilul care se potriveşte

Şi când vine vorba de stil lucrurile sunt nelimitate, important este să armonizezi bibliotecă cu celelalte piese din încăpere. Dacă este corpul central lucrurile sunt simple, poţi alege fotolii, canapele şi măsuţe de cafea care să completeze în mod natural decorul şi să contribuie la crearea unui design unitar expresiv.

Bibliotecile şi etajerele în stil clasic se disting prin compartimentare optimă, prin finisaje şi detalii. Faţetele prevăzute cu sculpturi discrete, butonii de închidere în nuanţe contrastante şi liniile clasice sunt câteva dintre detaliile care le conferă farmecul caracteristic. Sunt ideale pentru încăperile amenajate în acest stil, asigura spaţiu valoros pentru depozitarea cărţilor şi a accesoriilor decorative reprezentative.

Bibliotecile în stil industrial sunt soluţii pentru locuinţe tinereşti, vibrante sau nonconformiste. Asocierile dintre lemn natural şi metal conferă un plus de originalitate acestor corpuri. Pe lângă spaţiul destinat depozitării oferă soluţii de expunere generoase. Înalte, scunde, închise, cu rafturi sau deschise, sunt soluţii care trebuie luate în seama când doreşti să te bucuri de avantajele amenajărilor industriale.

Piesele în stil minimalist sunt uşor de integrat indiferent de stilul specific. Au versatilitate ridicată şi pot fi asamblate la fel de bine în încăperile cu accente nordice cât şi în cele de lucru caracterizate prin plasticitate ridicată.

Corpurile în stil modern sunt excepţionale, vin cu soluţii vibrante pentru încăperi. Dau energie şi asigură organizare în stil nonconformist. Asocierile cromatice distinse, liniile frânte oblice sunt câteva detalii care aduc energia modernă atât de apreciată.

Ai la îndemâna numeroase varietăți, alege cu atenție piesele care sunt potrivite pentru locuinţa ta. Optează pentru piese care te reprezintă şi te ajută să îţi organizezi eficient colecţiile de cărţi preferate.

Mese extensibile, cum le alegi pe cele potrivite... Alternative pentru Teflon: Ce Tipuri de Vase sӑ Folosim...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri