- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Între Crăciun și Revelion, inevitabil, în orice gospodărie se pune problema curățeniei. Gospodinele au câteva zile de răgaz în care își pot pune în ordine locuința.
În ce zile nu este păcat să speli între Crăciun și Revelion
Între Crăciun și Revelion sunt câteva zile în care se poate face ordine în casă și se poate spăla. Conform calendarului creștin ortodox, în zilele marcate cu cruce roșie nu se face treabă în gospodărie. În rest, se poate face ordine în casă, mai ales după mesele festive alături de familie și cei apropiați.
Citește și: Dacă vrei să ai noroc în noul an, aruncă obiectele nefaste pe care le ții în casă
Astfel că, de pe data de 28 și până pe 31 decembrie, gospodinele își pot orândui lucrurile în casă, pot face curățenie și pot băga la spălat.
În acest mod, gospodăriile vor fi pregătite pentru trecerea în Noul An și sărbătorile care precedă Revelionul.
De asemenea, în aceste zile se pot pregăti felurile de mâncare preferate sau diverse prăjituri.
Zilele considerate de sărbătoare, în care se încurajează petrecerea timpului în familie, alături de cei dragi, în jurul mesei și bradului, sunt 25, 26 - a doua zi de Crăciun - și 27 decembrie, când este sărbătorit Sfântul Ștefan.
În restul zilelor, gospodinele sau angajații firmelor de curățenie pot pregăti casa pentru petrecerea de Revelion și pentru tradaițiile și obiceiurile la trecerea dintre ani. Astfel casele vor fi gata pentru sărbătorirea Noului An așa cum se cuvine.
După celebrarea Crăciunului în familie și participarea la slujbele de la biserică, gospodinele au câteva zile în care să se preocupe de casă, de aspectul și confortul celor care le trec pragul.
Părintele Vasile Ioana demontează un mit legat de ziua de duminică
Conform Național.ro, părintele Vasile Ioana a precizat că se pot spăla haine chiar și duminica. Acesta a spus că trebuie însă respectat un anumit interval orar.
Prima parte a zilei de duminică este destinată rugăciunii și odihnei. Însă începând cu ora 19:00, oamenii pot face diverse activități în gospodăre:
Citește și: (P) Cum menții în stare bună covoarele, canapelele sau fotoliile din casa ta?
„Tot ceea ce tine de activitate de duminica, adică pregătirea mesei, dacă de exemplu vine copilul meu și gătim ceva împreună de drag, o activitate de familie. Nu muncești. Deci atenție, odihna înseamna comuniune cu prieteni.
Este o prostie, aici spun că nu ar trebui să înghițim tradiții prostești. Într-adevăr, unii spun că nu ai voie să te speli duminica, greșit. Ei considerau și asta o muncă, dar astăzi dai drumul la duș și te speli. Dacă vin niște prieteni nu poți să-i aștepți transpirat. Deci nu este păcat să te speli duminica.
Păcat este să ai o activitate, o muncă, ce poți face în celelalte zile. Dar, tu, ca mămică, dacă copilul tău are nevoie de pantalonași, iar luni dimineața trebuie să-i pui sandvișul pentru scoală. Astea le facem după 7 seara. Dumnezeu nu e absurd.”
Citește și: Când începe Anul Nou chinezesc în 2024. Este anul dragonului de lemn