Un palat vechi, cu elemente renascentiste, din sec. XVI-XVIII, a fost pus la vânzare. Clădirea se află pe cea mai veche stradă din Cluj, și anume Bulevardul Regele Ferdinand.
Cu cât se vinde un palat cu elemente renascentiste din Cluj. Ce trebuie să știe cumpărătorul
Palatul dispune de 48 de camere și 16 băi și este declarat monument istoric, scrie Sotheby’s International România. Aici, poți vedea pozele.
Clădirea este amplasată pe un teren de 677 mp, cu 400 mp amprentă la sol și 1.450 mp suprafața utilă, ea valorând 7,5 milioane de euro.
„Amplasarea acestei proprietăți se enumeră printre punctele sale de interes, fiind amplasată pe cea mai veche stradă din orașul Cluj. Bulevardul Regele Ferdinand, fost denumit Strada Podului, deoarece ducea până la Someș, legând astfel piețele Unirii cu Mihai Viteazul, mai apoi intitulat în perioada comunistă Gheorghe Doja, iar mai apoi numit Regele Ferdinand din 1999, este situat în centrul orașului Cluj și servește ca stradă comercială, deși adăpostește edificii din secolele XVIII – XIX”, se menționează în site.
Proprietatea are 48 de încăperi si 16 băi, este un monument istoric definită în lista monumentelor istorice ca fiind casă cu elemente renascentiste din secolul XVI – XVIII.
Citește și: Ce aparat din casa consumă cel mai mult curent. Echipamentele care îți umflă factura și când nu le folosești
„Este de apreciat construirea casei în jurul anilor 1500, date fiind arcadele romane existente și azi în subsol. Aceasta are o destinație mixtă, având posibilitatea și de locuire, oferind un apartament de 300 m amplasat la ultimul nivel, dar și birouri, aceasta desfășurând activitate notarială la parterul și etajele sale, fiind ocupate de cea mai mare societate notarială ca număr de notari asociați din România”, se mai menționează pe site-ul Sotheby’s International România.
Un alt palat a fost scos la vânzare pentru șase milioane de euro
Palatul Woroniecki, construit în anul 1940, se află în zona centrală din București și a fost scos la vânzare pentru 5,95 milioane de euro. Imobilul are 811,6 metri pătrați, iar terenul pe care se află are o suprafață totală de 919,6 metri pătrați, scrie pe Imobiliare.ro.
„Vila A. K. Woronieka este o clădire remarcabilă amplasată la intersecţia Bulevardului Kiseleff cu strada Ion Mincu. Clădirea construită în 1940, proiectată de arhitectul Alexandru Zaharia, este într-adevăr impunătoare, şi a păstrat toate caracteristicile sale originale. O casă excepțională, plină de caracterul anilor 1920-1945 şi reflectând avântul societăţii romaneşti din prima parte a secolului trecut, chiar dacă nu este clasificată ca şi monument istoric.
Vila Woroniecka este edificata în stil veneţian amestecat cu elemente florentine şi îmbinate armonios cu accente neo-romanesti. Impunătorul palat a aparţinut prinţesei Adina Woroniecka, văduva lui Take Ionescu, prim-ministru al României Mari între 1921 şi 1922, recăsătorita în 1929 cu prinţul polonez Korybut Woroniecki”, mai scrie în anunț.
(P) Tigaie grill cu capac în diverse modele și produse pentru uz casnic disponibile pe Kitchenshop.ro... (P) Achiziționează o locuință proaspăt construită pentru tine și familia ta...