Cum alegi cea mai bună saltea pentru dormitor?

Sunt dimineți în care te trezești mai obosit decât atunci când ai adormit? Acest lucru ar putea fi cauzat de salteaua nepotrivită din dormitor. Având în vedere că specialiștii recomandă 8 ore de somn pe noapte pentru menținerea sănătății fizice și psihice, este important ca salteaua de pat să fie una confortabilă și de calitate.  

Pixabay

Sunt dimineți în care te trezești mai obosit decât atunci când ai adormit? Acest lucru ar putea fi cauzat de salteaua nepotrivită din dormitor. Având în vedere că specialiștii recomandă 8 ore de somn pe noapte pentru menținerea sănătății fizice și psihice, este important ca salteaua de pat să fie una confortabilă și de calitate.

Însă, noțiunea de confort diferă de la un individ la altul. Aceeași saltea poate fi ideală pentru o persoană și extrem de incomodă pentru alta. De aceea, salteaua de pat trebuie aleasă în funcție de nevoile individuale, de greutatea și stilul de somn al celor care le folosesc. Astfel, un bărbat înalt, cu o greutate mare, va avea nevoie de un model diferit de saltea față de o femeie scundă și slabă. În plus, cei care suferă de diverse probleme la spate trebuie să acorde o atenție sporită atunci când își cumpără salteaua pentru pat.

Sfaturi practice pentru alegerea saltelei

Cea mai bună saltea pentru dormit este cea care se potrivește nevoilor tale și care îți asigură confort, protecție și igienă. Dincolo de senzația de relaxare pe care o transmite atunci când te așezi pe ea, salteaua trebuie să fie realizată din materiale de calitate, care îți protejează atât coloana vertebrală, cât și pielea.

În funcție de necesități și preferințe, poți opta fie pentru saltea cu arcuri, care oferă o diversitate mare atât din punct de vedere al calității, cât și al prețului, fie pentru o saltea cu spumă, recunoscută pentru rezistența în timp. Saltelele din această categorie pot fi din spumă clasică, cu fermitate medie sau medie-tare, din spumă cu memorie, care au proprietatea de a-și adapta forma în funcție temperatura corpului sau din latex, acest model asigurând o circulație foarte bună a aerului în interiorul saltelei și un confort excelent.

După ce ai identificat modelul de saltea pe care vrei să îl cumperi, acordă atenție dimensiunii potrivite. Lungimea și lățimea saltelei nu pot fi nici mai mari, nici mai mici decât cele ale somierei. Doar așa te vei bucura de confort sporit atunci când te întinzi în pat. În ceea ce privește grosimea saltelei, acestea trebuie să aibă cel puțin 18 cm, însă cele de pe 30 cm sunt recunoscute ca fiind mai confortabile.

Alegerea saltelei trebuie să țină cont și de dotările suplimentare pe care aceasta le integrează. Astfel, modelele cu orificii de aerisire, care permit împrospătarea aerului din interior și împiedică dezvoltarea bacteriilor sunt o variantă mult mai avantajoasă, pe care o vei putea folosi perioade îndelungate de timp. De asemenea, există modele tratate împotriva microorganismelor, acestea fiind ideale pentru persoanele alergice, dar și pentru cei care pun preț pe importanța unui mediu curat și sănătos.

În magazine există o gamă variată de saltele de pat, pentru orice buzunar, dar asta nu înseamnă că cea mai bună saltea pentru tine trebuie să fie cea mai scumpă sau cea mai ieftină. Important este să fie realizată din materiale de calitate, să corespundă cerințelor tale și să îți ofere tot confortul de care ai nevoie. Pentru a-ți da seama de aceste aspecte, testează produsul, cel puțin 5 minute, înainte de a-l cumpăra. Însă, nu căuta să faci economii întrucât salteaua de pat reprezintă o investiție pe termen lung, care îți poate influența stilul de viață și starea de sănătate.

Totodată, ține cont că nu doar salteaua are impact asupra calității somnului, ci și lenjeria de pat pe care o folosești. Aceasta trebuie să se potrivească cu dimensiunea saltelei, astfel încât să nu te deranjeze în timpul somnului și totodată, să arate elegant. De asemenea, calitatea materialului din care este realizată lenjeria contribuie la confortul tău. Alege materiale naturale, adaptate fiecărui anotimp, în defavoarea celor sintetice, care nu oferă o senzație plăcută la atingere. Dacă îți plac produsele pe cât de frumoase, pe atât de calitative, cumpără-ți lenjeriile de pat de la Somnia.

Atunci când alegi salteaua și lenjeria pentru patul din dormitor amintește-ți că un somn bun și odihnitor îți oferă energia de care ai nevoie pentru o nouă zi. Astfel, te vei convinge că merită să cumperi doar produse de calitate, care corespund tuturor nevoilor tale.

Ultimele știri