- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cei care doresc să-și achiziționeze o locuință trebuie să țină cont de o sumedenie de aspecte. Această alegere este una dintre cele mai importante în viață și trebuie tratată cu multă atenție. Nu este indicat să se ia decizii în grabă, dat fiind că astfel de achiziții sunt pe termen lung și afectează viața fiecărei familii.
Specialiștii susțin că oamenii nu trebuie să fie atenți doar la aspectul financiar și la cum arată locuința, ci și la etajul la care se află. Iată de ce este un aspect de o importanță majoră.
Evită să îți cumperi apartament la acest etaj. De ce nu este indicat
Conform unei surse, speciliștii în domeniu susțin că nu este deloc indicat să alegi un apartament sau o garsonieră la un anumit etaj.
Este vorba de etajele superioare ale blocurilor. Un motiv ar fi poluarea fonică în creștere în marile orașe. Potrivit studiilor, pe mai multe străzi din capitală nivelul zgomotului depășește limita admisă, mai exact de 50 de decibeli.
Citește și: Prețul chiriilor a explodat în aproape toată țara. Un singur oraș din România își păstrează prețurile
Conform sursei menționate anterior, pe aproximativ 75 de străzi din București, zgomotul ajunge la 100 de decibeli. Ceea ce afectează major calitatea vieții celor care trăiesc în locuințele aflate la etajele superioare ale blocurilor.
Din această cauză este recomandat să se evite achiziționarea locuințelor la etajele superioare. Zgomotul la ultimul nivel de la blocuri este constant și foarte supărător. Întreaga viață le este afectată celor care aleg să locuiască acolo.
Poluarea fonică afectează viața persoanelor care locuiesc în respectivele apartamente sau garsoniere. Acestea nu se pot odihni corespunzător, ceea ce duce la insomnie și la alte probeleme de sănătate, precum anxietatea.
De asemenea, vor deveni irascibili, iar relațiile cu cei din jur vor avea de suferit. Totodată, lipsa de răbdare și de concentrare le va afecta și viața profesională.
În București, aproximativ 700.000 de persoane sunt expuse zilnic la poluare fonică, fără să-și dea seama. Efectul de tunel care se produce între blocuri este intensificat de zgomotele mașinilor personale, avioanelor și ale mijloacelor de transport în comun.