Antena Căutare

Prețul chiriilor a explodat în aproape toată țara. Un singur oraș din România își păstrează prețurile

Sectorul 1 continuă să fie cea mai scumpă zonă din București. Iată cu cât au crescut prețurile chiriilor și care este singurul oraș în care au rămas neschimbate!

Bloc de apartamente București Galerie
Prețul chiriilor a explodat în aproape toată România. | Shutterstock.com/ Hepta

Chiriile pentru apartamente și garsoniere au crescut semnificativ în ultimul an, iar datele arată că cele mai scumpe imobile se află în Sectorul 1 din Capitală.

Citește și: Un loc de parcare se vinde cu 500.000 de euro. Agenții imobiliari consideră că „prețul nu este rău”

Prețurile pe care le solicită proprietarii pentru închirierea imobilelor au crescut în luna mai cu un procent de 12%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Iată la ce sumă ajung chiriiile din țară în luna iunie a anului curent!

Articolul continuă după reclamă

Prețul chiriilor a explodat în aproape toată România

Prin intermediul platformelor specializate în vânzări și închirieri imobiliare se poate observa faptul că nivelul mediu al chiriei din sectoarele 1 și 2 din București depășește nivelul din Cluj-Napoca, fapt care confirmă statutul celor două sectoare ca fiind cele mai costisitoare zone din România atunci când vine vorba despre chirii, scrie Digi24.

În Capitală, prețurile au crescut cel mai mult în cazul chiriilor pentru garsoniere, și anume cu un procent de 15%.

Media de închiriere a garsonierelor este de 349 de euro, în timp ce în cazul apartamentelor de două camere se estimează o medie de 540 de euro cu o creștere de 10%.

De asemenea, în cazul apartamentelor de trei camere, chiria ajunge la suma de 768 de euro, cunoscând o creștere de 14%

Citește și: Cât costă primul porumb pentru fiert apărut anul acesta. Prețul din piața Obor i-a luat prin surprindere pe bucureșteni

Sectorul 1 continuă exact ca în lunile anterioare să fie cel mai scump sector din București, tariful mediu fiind de 739 de euro pe lună, cu 62% mai mare decât în sectorul 4, de 457 de euro, acolo unde sunt cele mai accesibilie chirii din Capitală.

O cunoscută platformă specializată în vânzări și închirieri imobiliare arată că în niciun oraș din România nu s-au redus chiriile comparativ cu aceeași luna a anului trecut.

Singurul caz optimist văzut de români este în cazul orașului Sibiu, acolo unde prețurile medii de închiriere au rămas la fel în luna mai comparativ cu luna aprilie în cazul tuturor categoriilor de apartamente.

Cele mai mare creșteri de preț au avut loc în Craiova, acolo unde apartementele de trei camere s-au scumpit cu un procent de 28%.

Citește și: Castraveții se vând cu 1 leu/kg la fermieri, în timp ce la piață ajung la prețul de 7 lei/kg. De ce există diferența uriașă

În Cluj-Napoca și Oradea, de asemenea, au explodat prețurile la garsoniere din nou, acestea fiind scumpite cu un procent de 6% față de luna aprilie a acestui an.

Suprinzător este faptul că, tot în Cluj-Napoca, s-a înregistrat cea mai mare scădere de preț de la o lună la alta în cazul apartamentelor de 3 camere.

În toamnă există posibilitatea să apară noi fluctuații ale prețurilor, acest lucru având loc în contextul cererilor crescute din partea studenților care vin să studieze în marile orașe.

Citește și: Ce fac Oana Moșneagu și Vlad Gherman cu garsonierele pe care le-au achiziționat separat: „Noi stăm în continuare în chirie”

Câți români vor beneficia de mărirea salariului. Anunț de la Ministerul Muncii... Caz revoltător în Iași! 16 elevi au ajuns la spital după ce au mâncat sandvișuri stricate primite prin programul Masa Ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x