Costumele de baie sunt nelipsite din garderoba de vară, atât de femei, cât și de bărbați și copii. Fie că aleg să-și petreacă timpul la piscină, fie la malul mării, oamenii aleg costumele care să le pună în evidență formele sau care să fie practice.
Un alt mod de a alege costumul de baie ideal este în funcție de activitate - relaxare sau înot - ori de modul în care dorești să te bronzezi.
Citește și: Bianca Drăgușanu, într-un costum de baie minuscul pe litoralul românesc. Vedeta a fost magnet de priviri
La ce temperatură se spală, de fapt, costumele de baie
Indiferent de motive, este de înțeles că, odată ce ai găsit costumul de baie perfect, îți dorești să îl păstrezi cât mai mult timp.
Aceste piese vestimentare au nevoie de o îngrijire corespunzătoare, astfel încât să te poți bucura de ele tip îndelungat.
Materialul folosit pentru costumele de baie este, de obicei, sintetic pentru a se usca rapid. Tocmai de aceea, este indicat ca după ce faci baie în piscină sau în mare să îl speli cât mai repede, deoarece poate fi îmbibat de clor sau de sare.
Potrivit unei surse, se clătește cu apă rece sau călduță și trebuie evitată stoarcerea excesivă. După se lasă la uscat la soare.
Pentru articolele de plajă, fiind delicate, este ideală spălarea manuală. Însă, dacă alegi să le speli la mașină, trebuie să ții cont de anumite lucruri.
Dacă dorești să le bagi la mașina de spălat pentru a scoate anumite pete, încearcă mai întâi să le scoți cu apă și săpun, de mână. După care pune costumul într-un săculeț textil, astfel încât să fie protejate în timpul spălării.
Programul ales pentru mașina de spălat este, de asemenea, important. Este recomandat programul pentru rufe delicate, la o temperatură joasă, în jur de 30 de grade. Totodată, se poate verifica eticheta fiecărui costum de baie pentru a alege temperatura potrivită.
De asemenea, este indicat să alegi un număr mic de rotații, deoarece centrifugarea puternică poate deteriora materialul. Recomandat este să setezi la 500 sau 600 de rotații.
Totodată, trebuie să eviți înălbitorul, iar detergentul să fie unul blând cu țesăturile. Nu este recomandată folosirea balsamului de rufe, deoarece poate lăsa reziduuri.
După spălare, este indicat să fie lăsate să se usuce la soare, după care să fie depozitate corespunzător. Urmând acești pași, te poți bucura de costumul de baie preferat mult mai mult timp. Acesta își va păstra textura și culoarea și te vei simți în el ca în prima zi.