Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Mâna Maicii Domnului, florea tămăduitoare care atrage șerpi în grădina ta

Caprifoiul, sau Mana Maicii Domnului este o floare de gradina cu proprietati antiinflamatoare incredibile. In acelasi timp, planta poate atrage in gradina ta serpi. Afla cum prepari ceai din Mana Maicii Domnului si cum iti poti feri gradina de serpi.

Caprifoiul, sau Mâna Maicii Domnului este o floare de grădină cu proprietăți antiinflamatoare incredibile. În același timp, planta poate atrage în grădina ta șerpi. Află cum prepari ceai din Mâna Maicii Domnului și cum îți poți feri grădina de șerpi.

Mâna Maicii Domnului este o plantă cățărătoare denumită științific Caprifoiul. Aceasta are florile de culoare albă la început, iar după câteva zile acestea își schimbă culoarea în galben-roșcat. Există și un soi mai deosebit „Mâna Maicii Domnului roșie”. Parfumul plantei este unul puternic, dulceag.

Tradiția populară vorbește adesea despre plante tămâduitoare, iar una dintre cele mai cunoscute, cu efecte uimitoare, este Mâna Maicii Domnului. Se spune că această floare medicinală vindecă atât boli trupești, cât și boli sufletești.

Floarea de Caprifoi, sau Mâna Maicii Domnului, apare în scrierile creștine și spune că a avut un rol extrem de important. Legendă spune că Maica Domnului cu micul Iisus în brațe a căutat adăpost la mai multe plante că să scape de soldații lui Irod când aceștia o hărtuiau. Singură plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost, a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aibă puteri vindecătoare: „De azi înainte și pană în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îți dau puterea să vindeci pe om de toate bolile și să-l salvezi de la moarte așa cum ai făcut tu pentru mine”.

Floarea Mâna Maicii Domnului atrage șerpi

Mâna Maicii Domnului, florea tămăduitoare care atrage șerpi în grădina ta

Gospodarii au constatat că la baza florii se strâng adesea șerpi. Pentru că planta ține umbră și menține o oarecare umiditate la sol, șerpii sun ademeniți la tulpina Mâinii Maicii Domnului. Soluția? Grădinarii spun că cel mai indicat, pentru a proteja grădina de șerpi, este să cureți toate crengine de pe tulpină, până la aproximativ un metru, înălține, de sol.

Citește și: Adormirea Maicii Domnului. 15 august, Serpii Maicii Domnului

Floarea Mâna Maicii Domnului, efecte terapeutice

Această plantă poate fi utilizată sub formă de: pulbere, tinctură, oțet, uleiuri, infuzie sau vin. Efectele sunt multiple, ca de exemplu: antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, calitate care o recomandă în terapia diabetului. De asemenea, ajută şi la curăţarea sângelui, fiind utilizată destul de des şi în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale in cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme.

Specialiştii spun că infuzia cu rădăcină de Mâna Maicii Domnului încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă. În plus, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism. Florile macerate grăbesc vindecarea rănilor.

Rețetă ceai din Mâna Maicii Domnului(Caprifoi)

Mâna Maicii Domnului, florea tămăduitoare care atrage șerpi în grădina ta

Ingredinte:

-două linguri de flori de caprifoi

-o cană mare de apa

-gheață

-zahăr, miere sau alt îndulcitor, opțional

-frunze de mentă proaspătă, opțional

-suc sau felii subțiri de lămâie sau lime, opțional

Mod de preparare:

În prepararea acestui ceai se utilizează doar florile(partea albă și galbenă). Pentruo cană de 250 – 300 de ml. Ai nevoie de circa două linguri pline de flori. Fierbi apa, torni peste florile spălate și le lași la infuzat până când lichidul ajunge la temperatura camerei. Apoi adaugi gheața, indulcitorul. Frunzele de mentă se adaugă la servire. După preferințe poți adăuga felii de lămâie sau lime.

Dacă dorești să prepari o cantitate mai mare, poți lăsa amestecul la infuzat peste noapte.

surse: adevărul.ro, doc.ro

Citește și:Lacrima Maicii Domnului, floarea care produce mir. De ce s-o ai în casă și grădină

Recomandari