Antena Căutare

Soluții anti-țânțari pentru interior. Metode naturale pentru a alunga insectele

Odată cu venirea verii, țânțarii și muștele ne dau mari bătăi de cap. Dacă nu vrem să apelăm la insecticide, putem găsi soluții naturale împotriva țânțarilor, eficiente și nontoxice.

Solutii anti- tantari

Odată cu venirea verii, țânțarii și muștele ne dau mari bătăi de cap. Dacă nu vrem să apelăm la insecticide, putem găsi soluții naturale împotriva țânțarilor, eficiente și nontoxice.

Pentru că soluţiile şi spray-urile anti-ţânţari găsite în comerţ conţin adesea pesticide periculoase pentru sănătate, o variantă mai bună o constituie remediile şi ingredientele naturale.

Ce persoane sunt mai expuse înțepăturilor de țânțari

Unele persoane sunt mai des înțepate de țânțar decât altele. În general, țânțarii înțeapă mai des copiii și femeile însărcinate. Viitoarele mame sunt piscate de țânțari de două ori mai des decât alte persoane, din cauza că temperatura corpului lor este puțin mai crescută, și expiră cu peste 20% mai mult CO2, la fel și copiii.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, s-a observat că țânțarii sunt atrași de persoanele cu grupa sanguină 0. Acestea au fost înțepate de două ori mai frecvent decât cele cu grupa A, în vreme ce persoanele care au grupa B se află pe undeva la mijloc. În plus, ţânţarii preferă bărbaţii în locul femeilor şi persoanele supraponderale în locul celor slabe.

Oamenii de ştiinţă au încercat să înţeleagă ce anume îi face pe unii oameni mai atrăgători pentru ţânţari. Se pare că ţânţarii sunt ghidaţi şi de simţul mirosului, iar acesta se datorează în mare parte bacteriilor aflate pe pielea noastră. Flora şi fauna de pe pielea noastră miros apetisant pentru ţânţari, iar acestea se dezvoltă atunci când transpirăm sau când petrecem o perioadă lungă de timp în aer liber.

Citește și: Invazie de țânțari în București. Oamenii renunță să mai iasă din case seara

Soluții anti-țânțari, metode naturale de a ține insectele la distanță

  • Aplică pe piele ulei de eucalipt cu lămâie

Pune cinci picături de ulei într-o cană cu apă, apoi pune amestecul într-un recipient din plastic pentru spray şi aplică două sau trei "puf"-uri înainte să ieşi din casă. Aroma uleiului va ţine ţânţarii la distanţă.

  • Aprinde lumânări cu ulei de citronella

Ţânţarii urăsc citronella la fel de mult cum urăsc şi mirosul de eucalipt.

  • Folosește ulei esențial de lavandă

Țânțarii pot fi alungați și pulverizând o soluție din ulei esențial de lavandă și apă pe la ferestre. Atunci când petreci timp afară, în curte și nu numai, poți folosi aceste amestec și direct pe piele pentru că țânțarii să nu se apropie de ține.

Plante care alungă țânțarii

Unele flori și plante au un efect de repelent pentru țânțari. Iată mai jos care sunt aceste flori și plante care nu te vor ajută doar să ții departe țânțarii, ci îți vor și înfrumuseța curtea sau pervazul.

Lavanda – proaspătă sau uscată
Lavanda, plantă cu flori mov și un miros amețitor este de mare ajutor în alungarea țânțarilor. Este deja cunoscut efectul sau benefic împotriva moliilor, însă este utilă și împotriva țânțarilor. În plus, lavanda are și câteva proprietăți medicinale de excepție, astfel încât ea poate fi utilizată în mai multe scopuri. Ceaiul de lavandă, cu aroma lui îmbietoare, are efecte de calmare și este un somnifer natural.

Mușcatele
Mușcatele sunt și ele de mare ajutor pentru a ține țânțarii departe. Le poți pune oriunde, în balcon în ghivecesuspendate, în curte sau la ferestre. Nu sunt doar fermecătoare, ci și foarte utile împotriva țânțarilor.

Gălbenelele
Gălbenelele, deși cunoscute mai mult pentru utilizările medicinale, sunt și de mare ajutor împotriva țânțarilor. Plantează niște gălbenele în grădină sau în jardiniere în balcon pentru a ține departe aceste insecte atât de deranjante. Gălbenelele se plantează ușor și se găsesc inclusiv în ghivece, gata crescute.

Lemongrass
O altă plantă foarte utilă în lupta cu țânțarii este lemongrass-ul. Poate fi plantat în curte sau în ghivece și jardiniere amplasate fie în curtea casei, fie în balcon sau la ferestre.

Citește și:Ce plante de grădină alungă țânțarii în mod natural. Tu le ai?

Remedii pentru calmarea înțepăturilor de țânțari

Pentru ajutor imediat, încearcă o cremă cu efect antihistaminic pentru a ameliora durerea locală şi calmează reacţiile organismului. Pe cât posibil, locul cu probleme trebuie păstrat curat ca să nu apară infecţiile şi ar fi bine să nu te scarpini, chiar dacă mâncărimile sunt puternice. Pentru a le calma se poate folosi un unguent cu hidrocortizon sau un alt unguent cu efect antipruriginos.

Dincolo de loțiunile și cremele pe care le putem găsi în farmacie pentru calmarea înțepăturilor de țânțari, există numeroase remedii naturiste pentru mușcăturile de țânțari pe care le putem folosi.

Bicarbonatul de sodiu pentru muşcăturile de ţânţari

Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu puţină apă pentru a forma o pastă. Aplicaţi acest tratament pe muşcăturile de ţânţari şi ar trebui să vă simţiţi mai bine. Dacă aţi avut de-a face cu un atac masiv, puteţi adăuga, de asemenea, o sfert de ceaşcă de bicarbonat de sodiu în cadă şi să faceţi baie pentru a diminua mâncărimea şi inflamaţia. Bicarbonatul de sodiu este un tratament eficient şi pentru arsurile solare.

Calmarea mușcăturilor de țânțari cu gheață

Aplicarea gheţii poate reduce umflarea şi ar trebui să ofere, de asemenea, scutire temporară de mâncărime. Gheaţa nu va îndepărta sau neutraliza proteinele de saliva pe care le-a lăsat ţânţarul în urmă şi, astfel, mâncărimea poate reapărea.

Gălbenelele calmează mâncărimea

Aplicat sub formă de comprese locale, ceaiul de gălbenele vindecă înţepăturile de insecte, inclusiv a celor de albine. Infuzează o mână de gălbenele într-un litru de apă clocotită, timp de cinci minute. Aplică trei-patru comprese pe zi.

Levănţica tratează înţepăturile

Aplică pe zona afectată, de două-trei ori pe zi, ulei esențial de levănţică. Amestecă trei picături de ulei esenţial de levănţică, o linguriţă cu alcool şi două picături cu ulei esenţial de muşeţel.

Grădina de legume. Ce răsaduri poți planta în lunile de vară... Bicarbonatul de sodiu, soluția ideală pentru pantofii care miros urât. Cum să-l folosești eficient...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x