- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Lipiciul poate fi un ajutor de nădejde la casa omului, mai ales, dacă se strică un obiect drag, de care nu te poți desprinde așa ușor. Lipiciul poate fi util pentru asamblarea anumitor suprafețe. Însă, ce te faci atunci când iese prea mult produs din recipient și îți ajunge pe mâini sau chiar pe hainele cele noi. Iată câteva trucuri prin care poți scăpa de lipiciul ajuns pe materialele nedorite.
Cum să îndepărtezi lipiciul nedorit de pe mâini
Pentru cei mai mulți dintre noi, lipiciul a devenit o salvare, mai ales, că poate repara aproape orice obiect stricat din casă. Însă, unii se văd nevoiți să renunțe la utilizarea sa, din cauza faptului că este un produs extrem de riscant de folosit. Iată trucurile descoperite de specialiști pentru acele dăți în care produsul ajunge pe suprafețele nedorite, potrivit Spynews.
Lipiciul este realizat din cianoacrilate de etil. Cu cât produsul este mai scump, cu atât calitatea lui este mai bună.
O primă soluție identificată de specialiști este uleiul. Aceștia recomandă să te speli, mai întâi, cu apă caldă și săpun, după care să freci zona respectivă cu puțin ulei ori vaselină. Dacă acest truc nu dă roade, iar produsul este tot acolo, se recomandă să utilizezi clasica acetonă de unghii.
Citește și: Îngrijirea unghiilor în sezonul rece. Care sunt cele mai eficiente tratamente
Deși aceasta nu este bună pentru piele, deoarece o poate crăpa sau irita mai tare, te poate ajuta, totuși, să scapi de lipici, potrivit aceleași surse menționate mai sus. Însă, atunci când te folosești de acetonă, recomandarea este să aplici la final și o cremă hidratantă.
Citește și: Cum cureți caloriferul, în mod corect. Așa scapi de mirosurile neplăcute din casă și ai mai multă căldură
O altă soluție recomandată se folosește de sucul de lămâie. Specialiștii recomandă să torni lichidul într-un recipient în care să introduci, apoi, zona problematică timp de aproximativ zece minute. După ce expiră timpul, se recomandă să cureți zona cu o periuță de dinți cu peri moi, iar, dacă este cazul, să aplici și o cremă hidratantă la final.
Cu ce să îndepărtezi lipiciul de pe haine sau alte suprafețe
Se pare că cea mai bună metodă prin care poți îndepărta lipiciul de pe haine este tot sucul de lămâie. Se recomandă să freci zona problematică cu ajutorul unei cârpe, iar, mai apoi, să pui haina la spălat.
În cazul în care vrei să cureți lipiciul de pe mobilă sau parchet, se recomandă să apelezi tot la acetonă. Astfel, se pune puțină soluție dizolvantă pe o periuță veche, după care se șterge suprafața. O altă metodă ar fi să umezești o cârpă cu apă caldă, iar pe zona problematică să pui câteva picături de detergent și să cureți până când dispare „pata”.
Citește și: De ce au unele geamuri grilaje curbate. Le vezi zilnic, dar nu știai acest detaliu