Antena Căutare

Care este cea mai bună temperatură pentru a spăla lenjeria de pat și de a economisi bani. Specialiștii au răspuns

Mulți s-au întrebat dacă spălatul lenjeriei de pat și al prosoapelor, la o temperatură joasă, ar fi la fel de eficient.

Care este cea mai bună temperatură pentru a spăla lenjeria de pat și de a economisi bani | Profimedia

Până la urmă, cât de igienic este să speli, la rece, lenjeriile și prosoapele din casă? Mai mulți experți în curățare profesională au răspuns.

Citește și: Cum cureți caloriferul, în mod corect. Așa scapi de mirosurile neplăcute din casă și ai mai multă căldură

Care este cea mai bună temperatură pentru a spăla lenjeria de pat și de a economisi bani

Cu toții știm că, dacă ne dorim lucruri spălate corespunzător, cel mai sigur lucru este să spălăm lenjeria de pat și prosoapele la 60 de grade Celsius. Dar vremurile s-au schimbat, iar acum putem să le curățăm și la 30 de grade Celsius, datorită noilor produse disponibile pentru spălatul rufelor.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Cu cât se vinde un palat vechi de peste 500 de ani din Cluj. Are 48 de camere și 16 băi. Parterul este închiriat deja

Pe lângă produsele tradiționale pentru spălatul rufelor, există și alternative sau opțiuni cu care poți completa, pentru o mai bună curățare. De exemplu, oțetul alb ajută la curățarea petelor, atunci când speli la 30 de grade Celsius. Așadar, poți pune puțin oțet alb în compartimentul pentru balsam, fără să-ți fie teamă de miros, notează Express.co.uk.

Companiile de acum au creat produse de curățare a rufelor care pot ucide bacteriile la o temperatură mai scăzută, încă de la prima spălare.

Citește și: Temperatura ideală pentru încălzirea locuințelor. Cum poți menține facturile la energie la minimum

Capsulele concentrate, bio, pentru rufe sunt cel mai bine folosite la temperatură medie până la joasă (ideal între 30-40 de grade).

Detergentul conține enzime care ajută la descompunerea petelor obișnuite, cum ar fi petele de mâncare, cele de transpirație, de iarbă și grăsimi.

Citește și: Greșeala care îi costă pe mulți români. Anumite ore din zi în care folosesc aparatele electrocasnice le crește factura la curent

Capsulele de detergent pentru rufe, non-bio, nu conțin aceleași enzime, dar sunt în continuare eficiente în uciderea germenilor și bacteriilor, iar lenjeriile rămân, în același timp, super delicate. Pentru cele non-bio, poate fi necesar să folosești o temperatură mai mare pentru a ajuta la procesul de curățare.

Citește și: Trucul care promite un vopsit mai ușor. Ce se întâmplă dacă pui un strop de esență de vanilie în vopseaua lavabilă

Cât de des trebuie să-ți speli lenjeria de pat și prosoapele

Regula este ca acele cearșafuri și fețe de pernă să fie schimbate cel puțin o dată pe săptămână.

Unele afecțiuni medicale necesită ca patul tău să fie cât se poate de curat, fără bacterii sau praf care să declanșeze alergii.

Dacă suferi de o afecțiune a pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, sau o afecțiune respiratorie precum astmul, acestea pot fi agravate de praf sau bacterii. Prin urmare, ar trebui să-ți speli cearșafurile cât mai des posibil.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute Luni, 13.01.2025, 08:26
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x